BOLÇİ'DEN HABERLER

  • Eylül 20, 2022

    Bitter çikolata nedir?

     

    Herkese çikolata, gurmelere bitter çikolata! Enfes lezzeti, hoş kokusu ve yoğun kakao oranı ile ön plana çıkan bitter çikolata, lezzet tutkunlarının favori çikolata tercihleri arasında. Elbette bitteri favori haline getiren ince nüanslar var.

    Bitter Çikolata Nedir, Bolçi çikolata, Çikolata
  • Haziran 22, 2022

    Hediyelik Çikolata Siparisi

     

    Hediyelik çikolata siparişi verip sevdiklerinzi ansızın mutlu etmek, sizi de bir o kadar mutlu edecektir. Hediye çikolata vermenin kökleri Aztek ve Mayalara kadar uzanıyor. Tanrıların insanlık için yeryüzüne kakao çekirdekleri gönderdiği düşünülen bu dönemde çikolata hediye etmek kutsal olmaya başlamıştı bile.

    Hediyelik çikolata, Hediyelik çikolata sepeti, Bolçi çikolata
  • Mayıs 28, 2022

    Çikolatanın Hafızaya Etkisi Var Mı?

     

    Çikolatanın hafızaya olan etkisi uzun zamandır araştırmacılar tarafından araştırılan ve ilgi çeken bir konudur. Indepenent gazetesinde yer alan habere göre çikolatanın faydaları, 1970 de psikolog Merrill Elias'ın yaptığı araştırmaya dayandırılıyor.

    Çikolatanın hafızaya etkisi, Bolçi çikolata
  • Nisan 26, 2022

     Çikolatanın Faydaları

     

    Çikolata faydaları; Çikolata hem tadı hem de sağladığı çeşitli faydalar ile sık sık tüketilen yiyecekler arasında bulunmaktadır. Bu kapsamda çikolatanın faydalarının bireyler tarafından merak edildiğini ifade etmemiz mümkündür. Peki, çikolatanın sağlığa faydaları nelerdir? Gelin tüm detayları hep birlikte inceleyelim.  

    Çikolatanın Faydaları
  • Mart 24, 2022

    Kakao Bitkisi ile İlgili Bilmedikleriniz

     

     

    Kakao bitkisi tropikal bölgelerde, özellikle Güney Afrika ve Güney Amerika'da bulunabilir. Bu bitkinin tohumlarının terkibinde “Teobromin” denilen alkaloid vardır. Bu madde uyarıcıdır. Ayrıca bu bitkinin tohumlarından kakao yağı çıkarılır. Kakao bitkisi kozmetik sanayiinde ve eczacılık sektöründe kullanılır. 
    Kakao bitkisinin içinde, güçlü kakao antioksidanları, karbonhidratlar yüksek miktarda bitkisel protein, potasyum ve magnezyum; az miktarda kalsiyum tuz, demir zerreleri, A vitamini, B1 vitamini, B2, D, ve E vitamini ve kafein bulunur. Bunların pek çoğu çikolatayı sağlık açısından faydalı kılan besleyici maddelerdir. 

    Kakao bitkisi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR