Bitter çikolata nedir?

bitter-cikolata-nedir

Bitter çikolata?

 

Bitter çikolata, gurmelere bitter çikolata! Enfes lezzeti, hoş kokusu ve yoğun kakao oranı ile ön plana çıkan bitter çikolata, lezzet tutkunlarının favori çikolata tercihleri arasında. Elbette bitteri favori haline getiren ince nüanslar var. Bunlardan ilki, yüksek kakao ve düşük şeker oranına sahip olması. Ayrıca yoğun kakao nedeniyle ortaya çıkan iştah açıcı siyah rengi ve eşsiz kokusu bitteri favori yapan farklar arasında. Bunlarla birlikte bitter çikolatada şeker oranı oldukça az. Özellikle çikolata krizi yaşayanlar için en sağlıklı çözümlerden biri. 

 

Bitter çikolata fiyatları?

 

Gurmelerin tercihi bitter çikolatası çeşitleri ile damaklarda iz bırakan bir lezzet. Ayrılmaz ikili olarak dünyaca tescillenmiş fındık ve Beyoğlu çikolatası birlikteliği bitter farkıyla çok daha üstün bir lezzet noktasına taşınır. Ayrıca alternatif olarak Antep fıstığı ile buluşan bitter çikolata, damak keyfinizi özel kılan lezzetler arasında. Farklı gramaj, boyut ve içerikleri ile bitter çikolata şöleni cazip lezzet ve fiyatları ve Beyoğlu çikolatası'da Bolçi’de. 

 

Diyette bitter çikolata yenir mi?

 

Sağlıklı yaşamın en önemli sırrı: Kaliteli bir diyet. Sadece kilolu kişiler için değil kilosunu korumak isteyenler için de dengeli beslenme sağlıklı hayat sürmenin bir parçasıdır. Çikolata da bu çabanın mutlu eden yönlerinden biri. Çünkü içeriğindeki magnezyum gibi yoğun mineral değerleri ile kas ve kemik sistemini koruyucu etkiye sahip. Ayrıca şeker krizlerinin önünde bir engel. Diyetinize bitteri ara öğün olarak eklemenizin hiçbir sakıncası yok. Üstelik kahvenizin yanında harika bir atıştırmalık olarak tercih edebilir, gün içerisindeki yorgunluğu atabilirsiniz. 

 

En iyi bitter çikolata

 

Bitteri farklı kılan en önemli nokta yoğun kakao oranı. Bu nedenle bitter çikolatada tercih edilen kakaonun kalitesi ve bunun işlenme süreci bitter kalitesini etkileyen iki önemli faktör. Geleneksel tariflere sadık kalarak elde edilen bitter çikolatası, yoğun lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakır. Bu bakımdan öne çıkan çikolata formları arasında Madlen çikolata türlerinin ayrı bir önemi var. Geleneksel Fransız çikolata lezzeti arasındaki Madlen, bitter çikolata haliyle yeni bir damak tadı deneyimi yaşamanızı sağlar.  

bitter çikolata

Bitter çikolata kilo aldırır mı?

 

Her üründe olduğu gibi çikolata da kalorili bir ürün. Dolayısıyla kontrolsüz bir şekilde çikolata yemenizin diyetinize zarar verme ihtimali var. Bitter çikolata, diğer çikolatalara göre daha az şeker içermesinden dolayı daha fazla tercih edilebilir. Özellikle haftanın belirli günleri tüketip stresinizi azaltmanız ve çikolatanın yağ yakıcı etkisinden faydalanmanız mümkün. 

 

Bitter çikolata faydaları

 

Bitter çikolatanın öne çıkan faydaları arasında sahip olduğu antioksidan değerinin önemi büyüktür. Bu sadece oksidatif stresin neden olduğu hücre hasarını ortadan kaldırır, serbest radikalleri nötralize eder ve kronik rahatsızlıklara karşı vücudun direncini artırır. 
Ayrıca çikolata mutluluk hormonlarının salgılanmasında etkilidir. Bu da kan basıncının azalmasına ve dolaşım sistemi hastalıklarından korunmanıza yardımcı olur. Bitter çikolatanın faydalarından yararlanmak için çikolata oranının en az yüzde 55 olmasına dikkat etmeniz gerekir. 

 

Bitter çikolata kaç kalori?

 

100 gramlık yüzde 55 bitter çikolata içeren ürünlerin kalori değeri 550 kcal, lif oranıysa 11 gram kadardır. Ayrıca 46 gramlık bir karbonhidrat değerine sahiptir. 

 

Bitter çikolata kalori

 

Bolçi bitter ürünlerinin hepsinde bitter çikolata oranı yüzde 55’tir. Dolayısıyla 100 gramlık bir Bolçi bitter çikolatadaki kalori değeri 550 kcal, lif oranı 11 gramdır. Birçok temel besin değerlerini de içerisinde barındırır. 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Sütlü çikolata nedir?

Butik Çikolata Nedir?

El Yapımı Çikolata Nedir?

 

Bizi İnstagram'dan TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

 

Etiketler: Bitter Çikolata Nedir, Bolçi çikolata, Çikolata
Eylül 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR