BAYRAM ÇİKOLATASI

Mutluluk paylaştıkça çoğalır. Sevdiklerinizle birlikte Bolçi tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle.

Bayram Çikolatası, Müslümanların her yıl kutladığı dini bayramlarda paylaşılmak üzere dağıtılan çikolatalardır. Hem Ramazan Bayramı hem de Şeker Bayramı çikolata ikramının sıklıkla yapıldığı dini bayramlardır. Kültürümüzde geleneksel olarak oturmuş bayram ziyaretlerinde evinizde ağırladığınız misafirlerinize çikolata ikram etmek çok hoş karşılanmakta, misafirlerinizin damaklarında tatlı bir anı bırakmaktadır. Bir başka gelenek de evlerin kapılarının yakın çevrede oturan çocuklar tarafından çalınması ve ev sahibinin gelen çocuklara şeker, çikolata ya da para vererek bayramını kutlamasıdır. Bu bayramlaşma seçenekleri içinde bayram şekeri de çoklukla tercih edilmekle birlikte en yaygını ve en lezzetli olanı çikolatadır. Çikolata yediden yetmişe, her yaş grubu tarafından sevilerek tüketilen tatlılardandır ve bayramların vazgeçilmezlerindendir. Bayram çikolataları için eve gelen misafirlere en tatlı ikram, küçüklerin neşesi ve özel günlerin baş tacı, diyebilir miyiz? Elbette, kocaman bir evet! Bayramlar içimizi ısıtan kalpleri yumuşatan, küsleri barıştıran özel günlerdir. Bu özel günlerinizde ikram edeceğiniz çikolata en keyifli sohbetlerin eşlikçisi ve büyüklerimizle paylaştığımız unutulmaz anların pekiştiricisi olacaktır.

Bolçi’den Bayram Çikolatası Çeşitleri

Bolçi’de her zevke ve her duruma uygun bayram çikolatası çeşitleri bulunmaktadır. Bayram geldi çattı ancak misafirlerime nasıl bir çikolata alacağım diye telaşlanıyorsanız sizi sakinleştirecek Bolçi Bayram Çikolatası öneri listesi imdadınıza yetişti. En çok tercih edilen bayram çikolatası çeşitleri şunlardır:

Spesiyal çikolata paylaşımlık çikololatar içinde en sevilenlerdir. Özetle spesiyal çikolata içerisinde farklı dolgular bulundurabilen dışı çikolata kaplı çikolatalardır. Trüf çikolata ise yine içerisindeki çeşitli dolgulardan dolayı spesiyal çikolataya çok benzemekle birlikte üretim tekniği açısından farklılışmaktadır. Bu çikolatalar için en yaygın satış modeli çeşitli gramajlarda asortmanlar belirleyip ürünleri bir kutuda birleştirmek ve böylece hediye çikolata kutusu olarak ya da misafirliğe gelmiş sevdiklerinizle paylaşmak amacıyla aldığınız kutuyu açtığınızda pek çok kişi tarafından yenebilecek lokmalık çikolatalar bulundurmaktır. Bolçi olarak her bir ürünümüzün reçetesini özenle hazırlıyor ve en doğru tat kombinasyonlarını yakalamaya çalışıyoruz. Dolgu çeşitlerimiz çok sayıda olup spesiyal ve trüf çikolatanın içinde en çok tercih edilen dolgular fındık, fıstık, badem gibi leziz kavrulmuş kuruyemişlerden yapılan kremalar olabileceği gibi çilek, ahududu, böğürtlen, frambuaz ve limon gibi ferahlatan meyveli kremalar da olabilir. Bunun yanında enfes karamel ganajlar ve buram buram kakao kokan pralin dolgular da sıklıkla kullanılmaktadır. Bu ürünlerin hepsi leziz mi leziz bir bayram tatlısı olacaktır.

Spesiyal çikolata almak isteyenler için önerdiğimiz birkaç ürün aşağıdaki gibidir:

Trüf çikolata alma niyetindeyseniz bayrama çok yakışacak ürünlerden bazıları şunlardır:

Madlen çikolata için ise şu ürünleri incelemenizi öneririz:

Bu ürünlerin hepsi leziz mi leziz bir bayram tatlısı olacaktır.

Neden Bolçi Bayram Çikolatalarını Tercih Etmelisiniz? 

En iyi bayram çikolatası nerden alınır? Elbette Bolçi’den!

  • Bolçi ailesi olarak özellikle bitter çikolatanın, sağlık açısından ne kadar faydalı olduğunu biliyor ve bitter çikolatalarımızı sizler için çeşitlendiriyoruz.
  • Ayrıca çikolataların farklı gramajlara sahip olabileceğini de unutmamak gerekir. Bu nedenle sizlere hayal kırıklığı yaşatmamak adına, ambalajlarımızın üzerindeki içerik bilgilerine büyük bir özen gösteriyoruz.
  • Ürünlerin tazelikleri açısından, üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat ediyoruz.
  • Hediye olarak sunmak istediğiniz çikolatalar için özel tasarımlı kutular kullanıyor ve estetik tat bırakmayı da es geçmiyoruz.
  • Son olarak, bilindik ve kaliteli markalardan seçim yapmak her zaman daha risksizdir. İşte Bolçi’de yıllardır sürdürdüğü kalitesinden ve lezzetinden ödün vermemiş, özenli bir markadır.

Sizler için daha lezzetlilerini üretmek, sizlere ve damak zevkinize yakışan çikolataları sunmak için her gün daha çok çalışıyoruz! Yalnızca bayram çikolatası markaları içerisinde değil, sizi şenlendirecek her alanda yerimizi korumaya devam ediyoruz! Çünkü Bolçi severler, en lezzetlisini hak ediyor!

O Eski Bayramları Geri Getiren Çikolatalar, Bolcikolata.com’da! 

Bayramın klasikleri, şeker ve bayram çikolatası olabilir ama en büyük bayram klişesi de “nerde o eski bayramlar” diyen birilerinin olmasıdır. Eski bayramlara duyulan derin özlemi, leziz çikolatalarıyla gidermeyi hedefleyen Bolçi Çikolata; tüm çikolata çeşitleri ile eski bayramları geri getiremese bile lezzetli şekilde eskileri anmanıza yardımcı olmak için burada! Bayram çikolatası yerken düne, bugüne ve yarına değinmeden edemeyenlere acilen leziz çikolatalarımızdan yemelerini öneriyoruz. Hüznünüzü dağıtacak hatta keyfinize keyif katacak birbirinden özel çikolata çeşitlerimiz ile siz de yeniden o eski bayramları yaşayabilirsiniz!

Bolcikolata.com, envai çeşit çikolata türüyle bayramlar da dahil olmak üzere tüm özel günlerinizde yanınızda yer alacak. Üstelik taze, kaliteli, hafif ve unutulmaz tüm bu çikolataları uygun fiyatlar ve özel indirimlere satın alabilirsiniz!

Bayram Çikolatası Nasıl Saklanır?

Hepimiz satın aldığımız leziz çikolatalarımınız yeni üretilmiş gibi taze, lezzetli ve cezbedici gözükmesini dileriz. Bayram çikolatasının saklama koşulları tüketiciler için bazen çok elverişli olmakla birlikte bazen de biraz emek isteyebilmektedir. Çikolata için en ideal saklama koşulları +15℃ ile +18℃ arasıdır. Bu sıcaklıklara kavurucu yaz sıcaklarında ulaşmak zor olsa da çikolatanın hem fiziksel görünüşü açısından hem de tadı için olabildiğince ortam koşullarını ayarlamanızı öneririz. Aksi takdirde çikolatanızda istenmedik özellikler gözlenebilir. Diyelim ki bayram dönemi kavurucu bir yaz sıcağına denk geldi ve siz de bu özel günde sevdiklerinize çikolata ikram etmek için bayram çikolatası aldınız. Eğer çikolatayı dışarıda bırakırsanız ve önerilen saklama sıcaklıklarının dışına çıkacak olursanız çikolatanız eriyecek ve hava biraz serinlediğinde geri donacaktır. Bu geri donma aşamasında çikolatanızın temperi bozulduğu ve içerisindeki kakao yağı donduğu için çikolatanızı matlaşmış ya da beyazlamış halde bulabilirsiniz. Çikolata beyazlaması çoğu tüketici tarafından korkuyla karşılanmakta ve sağlığa zararlı olduğu şüphesi uyandırmaktadır. Bu değişim çikolatanın bayatladığı ya da bozulduğu anlamına gelmemekle birlikte çikolatanın lezzetinde bir azalma meydana getirebilir. Bunun yanında yanlış saklama koşulları çikolatayı elinize aldığınızdaki erime süresini de kötü etkileyebilir. Sıcaklığa ek olarak kuru bir alanda saklamanız da çok önemlidir. Nemli veya ıslak alanlar çikolatanızda mikrobiyolojik etkiler yaratabilir ve bu durumda küflenmek gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilir ve bu çikolatanın tüketimi sağlığınız için olumsuz etkiler oluşturabilir. Bu sebeplerden çikolata saklama koşulları önemle takip edilmelidir. Bolçi olarak bizim önerimiz hem sizlerin çikolatayı aldıktan sonra tüketene kadar gerekli koşulları sağlamaya özen göstermeniz hem de çikolatayı aldığınız mağazada veya ürün elinize kargo ile ulaştıysa kargo koşullarında hem neme hem de hava sıcaklığına bağlı olarak gerekli önemlerin alınıp alınmadığına dikkat etmenizdir.

Bayram Çikolatası Çeşitleri ve Fiyatları

Tüm bu lezzetin üstüne bir de Bolçi’de keyfinizden ödün vermenize neden olacak hiçbir kısıtlama yok desek? Öyle ki her damağa uyacak farklı bir tat sunabildiğimiz gibi her bütçeye uyacak fiyatlarla da sizin yanınızdayız. Çünkü Bolçi’de bayram çikolatası fiyatları da size göre! İhtiyaçlarınızı görüyor, keyfinize keyif katacak fiyatlar ve tatlar için daima çalışıyoruz! Çikolata tercihinde en çok düşünülen parametreler şunlardır: bütçe, net gramaj, lezzet. Bu üç parametrenin öncelik sırası kişiye göre değişmektedir. Eğer sevdiklerinizle paylaşacağınız çikolatanın miktarı önemli ise kutularda belirtilen net gramaj bilgisini mutlaka kontrol etmelisiniz. Genellikle bir adet çikolatanın gramajı 8 ile 13 gram arasında değişmekle birlikte bayram çikolatasını kaç kişiye ikram etmeyi ön görüyorsanız ona göre bir kutu gramajı seçmeniz mantıklı olacaktır. Örneğin bayramda kalabalık bir grubu misafir etme beklentiniz var ise en az 500 gram ürün bulunduran kutularımız daha ideal olacaktır. Bir diğer parametre ise bütçedir. Bayram çikolatası için bir ürünü beğendiğiniz ancak fiyatı bütçenizi aşmakta. Bu durumda size önerimiz sitemizde bulunan aynı ürün gramajına sahip diğer ürünleri de incelemenizdir. Bolçi olarak tüketicilerimize üstün kalite ve lezzette her bütçeye uygun ürünler sunmaya çalıştığımızdan pek çok farklı kutu çeşidimiz bulunmaktadır. Her kutunun tasarımı özenle yapılmakla birlikte kutuların materyalleri değişmektedir. Bu yüzden istediğiniz ürünün fiyatı size fazla geldiyse başka bir kutuya sahip ürünü tercih edebilirsiniz. Başka bir parametre de lezzet. Kimileri madlen çikolata severken kimleri dolgulu çikolata tercih etmektedir. Kimileri bitter çikolatayı beğenirken kimileri sütlü çikolatadan vazgeçemez. Bolçi olarak tüm tüketicilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Geniş çikolata asortmanımız ile her yaştan her damak tadına hitap ediyoruz. Bu zengin koleksiyonumuzdan dilediğiniz bayram çikolatasını seçmek ise tamamen size kalmış.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR