Sütlü çikolata nedir?

sutlu-cikolata

Sütlü çikolata?

 

Sütlü çikolatalar… Hangisini seçmeniz gerektiği konusunda karar vermekte zorlanmanız gayet doğal. Ama çocukluğumuzdan beri bir şeyin farkındayız. Süt ve çikolatanın ortaya çıkardığı eşsiz uyum ve sunduğu harika lezzet. İşte bu tadı arayanlar için bol süt ve çikolata içeriğine sahip gurme çikolata lezzetleri hep ön planda. Sütlü çikolatayı bitterden ayıran bazı farklar da var. Öncelikle rengi siyah değil koyu kahve. Bitterde keskin kakao kokusu yerini sütlü çikolatada daha dengeli ve süt tabanlı bir çikolata kokusuna bırakır. Ayrıca sütlü çikolata, bittere göre daha tatlı bir forma sahip. Kakao oranı da daha düşük. 

 

Sütlü çikolata fiyatları?

 

Bazıları sadece çikolata sever, bazılarıysa efsane çikolataları arar, bulur ve tadar. Beyoğlu sütlü çikolataları da efsaneler arasında. Yılların çikolata geleneğini oluşturan Beyoğlu çikolatası ile hazırlanan sütlü çikolatalar, fındıklı veya Antep fıstıklı alternatiflere sahip. Birinci sınıf çikolata, fındık ve Antep fıstığı birlikteliğinden oluşan çikolata dünyasında cazip fiyatlar Bolçi’de! 

 

Diyette sütlü çikolata yenir mi?

 

Kilosunu kontrol altında tutmak isteyenler için diyet kaçınılmaz bir tercihtir. Ancak diyet yapmak, kendinizi her şeye kapatmak anlamına gelmez. Kaldı ki uzun süre damak tadınıza uygun lezzetlerden uzak kalmanız, çok fazla strese girmenize neden olur. Çikolata tutkunu kişiler için diyet zorlu bir maratona dönüşebilir. Özellikle kendisini çikolataya kapatanlar için durum daha zorlayıcı hale dönüşür. Ancak diyetinizde kontrollü bir şekilde sütlü çikolataya yer vermeniz kendinizi ödüllendirmeniz açısından doğru bir yaklaşım. Üstelik stresi azaltıcı ve mutlu edici özellikleri ile sütlü çikolata diyetinizi korumanıza yardımcı olabilir. 

 

En iyi sütlü çikolata 

 

Sütlü çikolata keyfini en iyi şekilde yaşamanın seçkin bir yolu var: Birinci sınıf çikolataya sahip lezzetleri radarınıza almanız. Bu bakımdan Bolu çikolatası ön plana çıkmayı başaran bölgesel bir lezzet. Karışık tarzları, fındıklı ve Antep fıstıklı alternatifleri ile Bolu çikolataları hediye olarak da tercih edilen ürünler arasında. Fındık ve Antep fıstığı seven müşterilerimiz için Madlen Çikolata da vazgeçilmez bir tercih olacaktır.

 

Sütlü çikolata kilo aldırır mı?

 

Çikolatayı kalorili bir ürün olmasına rağmen dengeli tüketilmesi halinde kilo problemi yapmaz. Üstelik çikolata ile ilgili araştırmalarda yağ yakıcı özelliğe sahip olduğundan da bahsedilir. Ancak bu etki doğru bir tüketim periyodu söz konusu olduğunda geçerlidir. Çikolatanın metabolizmayı hızlandırıcı, kilonuzu korumanıza yardımcı olur. Özellikle ara öğün şeklinde çikolata tüketimi tavsiye edilir. 

sütlü çikolata

Sütlü çikolata faydaları

 

Çikolatanın öne çıkan ve herkes tarafından bilinen faydası mutluluk üzerine kurulu. Bu nedenle en çok tüketilen gıdalar arasında. Beyindeki serotonin salgılayan bezleri aktive eder ve stresin azalmasını sağlar. Kakao içeren çikolatanın diğer önemli faydasıysa antioksidan açısından vücuda kazandırdığı dirençtir. Ayrıca gün içerisindeki yoğun tempo sonrasında çikolata tüketmeniz, kaybedilen enerjinin geri kazanılmasını sağlar. 

 

Sütlü çikolata kaç kalori

 

Sütlü çikolata, bittere göre daha tatlı ve kalori değeri daha fazladır. 100 gramlık bir sütlü çikolatada 537 kalori yer alır. Ayrıca 54 gram karbonhidrat ve 31 gram yağ değerine sahiptir. 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Bitter çikolata nedir?

Kakao Bitkisi ile İlgili Bilmedikleriniz

Butik Çikolata Nedir?

 

Bizi İnstagram'dan TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

 

Etiketler: Sütlü çikolata nedir? - Bolçi Çikolata - Çikolata
Ekim 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR