BOLÇİ'DEN HABERLER

  • Şubat 17, 2022

    Çikolata Bağımlılık Yapar Mı?

     

     

    Çikolata yemeye duyulan istek çok yaygındır, ancak bu yeme isteğine gerçekten bağımlı olabilir miyiz? Bu güçlü yeme dürtüleri gerçekten bir bağımlılık olarak sınıflandırılabilir mi?

    Çikolata bağımlılığı ver mıdır?
  • Ocak 13, 2022

    Çikolata Çeşitleri

     

    Günümüzde üretilen birbirinden farklı çikolata çeşitleri bulunmaktadır. Söz konusu çikolata çeşitleri bireyler tarafından merak edilmektedir. Şimdi gelin çikolata çeşitleri genel olarak inceleyelim. 

    Çikolata çeşitleri, sütlü çikolata, bitter çikolata
  • Aralık 24, 2021

    Çikolatanın Tarihçesi

     

    Çikolatanın tarihçesi aslında çok eskilere dayanmaktadır. Birçok modern tarihçi çikolatanın yaklaşık 2000 yıldır var olduğunu tahmin ediyor, ancak son araştırmalar çikolatanın daha da eski olabileceğini gösteriyor.

    çikolatanın tarihçesi
  • Aralık 20, 2021

    Çikolata Diyeti Diye Bir Diyet Var Mı?

     

    Çikolata diyeti uzun zamandır araştırma konusu olmuştur. Yapılan araştırmalar çikolatanın kilo vermenize ve şeker hastalığını sizden uzak tutmaya yardımcı olabildiğini göstermiştir. Çünkü çikolatada özel antioksidanlar vardır. Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre, obezite ve tip 2 diyabetle mücadeleye yardımcı olabilecek ve her iki sorunu da önleyebilecek olan bu antioksidanlardır.

    Bitter çikolata
  • Aralık 15, 2021

    Çikolata Krizi Nedir?

     

    Çikolata krizi zaman zaman herkesin girdiği ve çikolata yemek isteğinin çok yükseldiği dönemlerdir. Bireylerin çikolata krizine girmesinde bazı önemli nedenler vardır. Şimdi gelin, çikolata krizine girme nedenlerini hep birlikte inceleyelim.

    Çikolata krizi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR