Kahve Yanı Çikolata: Alışkanlıkların En Tatlısı

Kahve Yanı Çikolata: Alışkanlıkların En Tatlısı

Çikolata severlerin vazgeçemediği ikililerden birisi de kahve ve çikolata. Arkadaşlarınızla güzel kahve sohbetlerinizde, tek başınıza kahve keyfi yaparken ve kız isteme gibi özel günlerde artık bir gelenek halini alan kahve yanı çikolatanın düşkünü olabilirsiniz. Benzersiz bir uyum yakalayan bu ikilinin yan yana gelmesinin de bir hikâyesi var elbette.

Lezzetli bir uyum yakalamakla birlikte kahve yanı çikolata sağlık konusunda da öne çıkıyor. Kahve yanında neden canımız çikolata ister? Kahve yanına en çok yakışan çikolatalar nelerdir? Kahvenin içine çikolata koyulur mu? Tüm sorularınızın cevabı içeriğimizde!

Birbirini Tamamlayan İkili 

Günümüzde bir alışkanlık halini alan bu ikili acı kahvenin aroması ile çikolatanın enfes lezzetinin bir araya gelmesiyle herkesi büyülüyor. Arkadaşlarınızla güzel ve keyifli sohbetlerinizi taçlandıran bu ikili damak zevkinize uyum sağladığı anda kopamayacağınız bir hal alır. Kahve yudumunun ardında bıraktığı hafif acı tadı çikolatanın lezzeti tamamlar. Böylelikle size tatlı sohbetler etmek kalır.

Ancak kahve yanına çikolata koymak sadece lezzetli bir alışkanlık olduğu için devam etmez. Her yaş grubuna ve cinsiyette yaygın olarak görülebilen safra taşı oluşumunu önlemesi de bu ikiliye olan düşkünlüğünüzü artırabilir. Oluşumu fark edilemeyen safra taşının riskini kahve ve çikolata keyfinizle azaltabilmeniz mümkün. Bunun için kahveyi nasıl içtiğiniz ve yanında hangi çikolatayı tercih ettiğiniz de önem arz ediyor. Kahveyi şekersiz yapmalı ve yanında bitter çikolata tercih etmelisiniz. 30 gram kadar bitter çikolatayı kahve yanında tüketerek bu sorunu yaşama riskinizi azaltabilirsiniz. Keyif ve mutluluk dolu sohbetlerinizin yanında böyle bir faydasının bulunması bu ikiliyi taçlandırmış olur. 

Kahve Yanında Neden Çikolata Yenir? 

Enfes bir uyum yakalayan bu ikilinin neden birlikte tüketildiğine dair pek çok fikir ortaya atılır. Ancak “kahve yanında neden çikolata yenir?” sorusunun bir hikâyesi bulunuyor. Bugün oldukça kolay bir şekilde ulaştığınız, tatlandırdığınız ve keyifle içtiğiniz kahvenin keşfedilmesi neredeyse 500 yıl öncesine dayanıyor. Çekirdeklerin bulunmasını ise keçiler sağlıyor. Keçilerin bu kahve çekirdeklerini yediğini ve hareketlerinde değişim meydana geldiğini gören çoban kahve çekirdeğini kaynatıp içme cesaretini gösteriyor ve bugün lezzetiyle herkesi büyüleyen kahve bulunuyor.

Günümüzdeki halini alana kadar kahve acı bir içecek olarak bilinir. Geçen her yılda bu içeceğe bir şeyler katılır ve günümüzde pek çok farklı çeşidi ile sizlere sunulur. Kahvenin yanına çikolata koyulması adeti ise Yemen’de ortaya çıkar. Tadı henüz tam oalrak yerine oturmayan acı kahveyi tatlandıracak yöntemler aranır. Kakaonun tatlandırılarak yenilebilir bir hal alması ile bu ikili deneniyor. Sonrasında ise yüzyıllar boyu sürecek ve biri olmadan diğerinin eksik kalacağı bu ikili ortaya çıkmış olur.

Ortaya çıkışı her ne kadar kahvenin acı tadını tatlı bir şeylerle bastırmak ve içimini kolaylaştırmak olsa da kahve-çikolata harika bir uyum yaratıyor. Bu amacın kahvenin Osmanlı’ya geldiğinde karşılanma biçimi de önemlidir.  Geleneklere bakıldığı zaman içeceklerin yanında bir şeyler ikram etme isteği de doğduğu için çikolata ikram etme alışkanlığının yaygınlaştığı görülebilir. Özellikle kahvaltı saatlerinden sonra bir gelenek halini almış kahvenin ikramını daha özel hale getirme anlayışı günümüzde de devam eder.

Birbirine çok yakışan ve özel günlerde, sohbetlerde kendisine yer bulan bu ikili için damak zevkinize uygun çikolata bulmanız da büyük bir önem taşır. Bolçi kalitesi ve deneyiminde kahve sohbetlerinizin yanında ağzınızı tatlandıracak lezzetli çikolatalara ulaşabilirsiniz.

Kahve Yanında Hangi Çikolata Gider? 

Kahvenin biraz acı aroması rahatlatıcı kokusuyla bütünleştiğinde ortaya çıkan lezzeti taçlandırmak için çikolata tercih edilmiş olabilir. Ancak bugün bu ikilinin bir arada bulunması yalnızca bu amaç doğrultusunda değildir. Pek çok kahve çeşidi bulunur ve siz hangisini daha çok sevdiğinizi bilirsiniz. Çikolata konusunda ise bu kadar çok çeşidin arasından “kahvenin yanında hangi çikolata gider?” Sorusunu sormadan seçim yapamıyor olabilirsiniz.

Birbiriyle harika bir uyum yakalayan bu ikilinin en iyi halini alması için çikolata tercihinizi gözden geçirmeniz gerekir. Kahve ve çikolata bir ahenk halinde aromasıyla sizleri büyüler. Lezzeti en üst düzeye çıkarmak için kakao oranına dikkat etmelisiniz. Kahvenin acılık ve sertlik oranı da yanında seçeceğiniz çikolatayı belirler. Eğer sert bir kahve zevkiniz varsa çeşitlerinden bitter yoğunluklu olanı tercih edebilirsiniz. Kahvenin sert tadına yine aynı sertlikte bir çikolata eşlik edecek ve siz aldığınız lezzeti artıracaksınız.

Ancak kahvenin sertliğini daha yumuşak lezzetlerde bir çikolata ile tamamlamak istiyorsanız meyveli çikolata aromalarına bakabilirsiniz.  Meyvenin lezzeti ve dolgusu içtiğiniz sert kahveyi yumuşatır ve damak zevkinize uyum sağlar. Tamamen yumuşak lezzetlere sahip kahve ve çikolata tercihiniz bulunuyorsa bu ikiliye uyum sağlayacak çikolatanız sütlü aromalar olabilir. Kakao oranının daha az olması nedeniyle ağızda yumuşak bir tat bırakan bu lezzet yumuşak içimli kahvenizle uyuma girer. Meyve aromalı çikolatalar da yumuşak kahvelerinizin lezzetini taçlandırabilir. En güzel anlarınızı çikolata ve kahve uyumuyla taçlandırmak için Bolçi kalitesinde tercih yapabilirsiniz.

Bitter Çikolata 

Sert kahve içmeyi seviyor ve yoğun çikolata lezzetinden mutlu oluyorsanız kahvenizin yanında Madlen çikolata tercihinde bulunabilirsiniz. Bitter aromasını kahve ikramınızla buluşturabilir ve enfes çikolata lezzetinin büyüsüne kapılabilirsiniz.

Sütlü Çikolata  

Yumuşak içim kahve tercihini sevenler için Bolçi trüf çikolata harika bir seçim olabilir. Damak zevkinize uyum sağlayan ve ağızda dağılan yapısıyla kahve içiminizi taçlandıracak seçiminizi yapabilirsiniz.

Beyaz Çikolata 

Görüntüsü ve lezzetiyle herkesi büyüleyen draje çikolata alternatifi sayesinde sunumunuzu da güzel bir hale getirebilirsiniz.  Küçük boyutları sayesinde kahve yanında oldukça şık duran bu tercihinizle acı kahveye rahat içim kazandırmak sizin elinizde!

Kahvenin İçine Çikolata Konur Mu? 

Kahvenin yanında çikolata yemeye alışkınsınız. Peki ya “kahvenin içine çikolata konur mu?” Kahve sunumunda ayrı bir tabakta gelen farklı boyutlarda, aroma ve lezzetlerde damak zevkinize uygun çikolataların aksine bu sefer kahvenin içinde çikolatayı tüketmeye ne dersiniz?

Çikolatadan ve kahvenin enfes aromasından alınan lezzeti daha da artırmak için birlikte pişirebilirsiniz. Ancak bunun için kahveyi şekersiz pişirmeniz gerekir. Şeker yerine size göre uygun miktarda çikolatayı koyabilir ve böylelikle çikolatalı kahve deneyimleyebilirsiniz. Çikolatalı kahve pişirirken de tercih ettiğiniz çikolatanın yoğunluk seviyesi önemli.

Kahvenizi şekerli içmeyi seviyor ve daha tatlı bir damak zevkini tercih ediyorsanız sütlü çikolata Kullanabilirsiniz. Sütlü çikolatanın yoğunluğu daha az ve lezzeti daha yumuşaktır. Kahve içiminizi kolaylaştırır ve ağzınızda daha şekerli bir tat bırakır.

Sert kahveyi seviyor ve daha yoğun çikolata aromalarını tercih ediyorsanız bitter çikolatayı kullanabilirsiniz. Bitter çikolata, sütlü çikolataya göre daha yoğun bir aromaya sahip olduğu için sert tada sahiptir. Kahvenin sert aromasıyla bütünleşir ve ağzınızda daha acı bir tat bırakır.

Bunun için her zaman yaptığınız ölçülerde kahvenizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Şeker aşamasına geldiğinizde ise Bolçi’nin bitter ya da sütlü çikolatasından iki kare eklemeli ve karıştırmalısınız. Ardından her seferinde olduğu gibi kahvenizi pişirebilir keyifle içebilirsiniz. Kahve yanı sunumlarınız ve kahve içine konulacak enfes çikolata tercihiniz için Bolçi’ye göz atabilirsiniz. 

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 

Çikolata Kalori & Besin Değerleri

Kolay ve Pratik 5 Çikolatalı Tatlı Tarifi

Çikolatanın Faydaları

 

 

Etiketler: Kahve Yanı Çikolata: Alışkanlıkların En Tatlısı
Nisan 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR