Nostaljik Çikolatalar

Nostaljik Çikolatalar

Nostaljik çikolata, Bolçi’nin özel olarak ürettiği bir seri olarak bilinir. Üzerindeki kutu eski İstanbul'u yansıtır. Eskinin tadını yaşamak, klasik bir lezzet tatmak istiyorsanız bu ürünü deneyebilirsiniz. Bilindiği üzere Bolu'da küçük bir alanda başlayan çikolata serüveni daha büyük fabrikalar ile devam eder. Sadece kendi iline yaptığı satışlar şu anda onlarca ülkeye yapılır. 1998 yılında başlayan bu atılım Türkiye'nin gururu olarak devam etmektedir. Diğer çikolata çeşitlerinde olduğu gibi bu üründe de kendini kanıtlar.

Eski Çikolata Çeşitleri 

Nostaljik çikolatalar, çikolata sevenlere sunulan lezzetlerden birdir. Bu ürün İstanbul'un eski görüntüsünü çikolata ile birleştirir. Spesiyal çikolata kategorisinde yer alır. Hediye olarak alınabilecek, karşıdaki kişinin nostalji yaşamasına vesile olan bir üründür.

Fındık draje de klasik lezzetlerden biridir. Kuruyemişin çikolata ile birleşmesi lezzetini artırır. Fındığın üstünün çikolata ile kaplanması sonucu oluşur. Bolçi’nin sevilen çikolata çeşitleri fındığı kaplar ve ortaya harika atıştırmalıklar çıkar. İster sade yiyerek ister kahve yanında tüketilebilir. Beyaz, sütlü ve bitter çikolata ile fındıklar kaplanır. Bir kutuda her zevke uygun çikolata bulunur. Damak tadının farklılığını göz önüne alır ve kutu içeriğini de buna göre belirler.

Çakıl Taşı Çikolata  

Çakıl taşı çikolata, Bolçi’nin ürettiği diğer ürün kategorisinde bulunur. Sadeden meyveliye kadar pek çok çeşidi bulunur. Ürünlerinde çikolatanın en kalitelisini kullanır. Adını sadece ülkemizde değil yurt dışında da duyurmuştur. Çakıl taşı çikolata çeşitleri de kaliteden ödün vermeden ürettikleri içinde bulunur. Komando draje renklerinin güzelliği ile cezbeder. İçerisinde yeşil, kırmızı, kahverengi, siyah, sarı ve beyaz çikolatalar bulunur. Rengarenk görüntüsü, eşsiz tadı ile kendinize yapabileceğiniz en güzel güzellik denilebilir. Bunun dışında çakıl taşı çeşitlerinden sütlü, bitter, beyaz çikolata da bulunur. Kahve yanına yakışan en güzel çikolata çeşitlerinden birisidir.

Şemsiye Çikolata 

Şemsiye çikolata şeker görüntüsü ile lezzetini hissettirir. Rengarenk dış kapı karşıdaki kişiyi mutlu etmek için yeterli olabilir. Her ne kadar çocuklara özel gibi dursa da yaş fark etmeksizin tercih edilmektedir. Dış kaplaması sağlığa zararlı malzeme içermez. Beş farklı renk ile sevdiklerinizin yüzünü gülümsetebilirsiniz. Dilerseniz bayram tatillerinde misafirlerinize dağıtmak, çocukları sevindirmek için de bulundurabilirsiniz. İçerisindeki çikolata sütlüdür ve bu, çikolatanın tadını daha eşsiz kılar. Böylece küçük yaştaki çikolata severler için uygun olur. Küçük şeylerle çocukları mutlu etmek istiyorsanız içi dışına yansıyan bu tatlı ürünleri deneyebilirsiniz. Şemsiye ucunda bulunan hayvan figürleri sayesinde ilgilerini çekecektir.

Kaşık Çikolata 

Kaşık çikolata son zamanlarda en çok alınan çeşitler içinde bulunur. Şekli kullanımı hakkında fikir verir. Kaşık şeklinde olan çikolatalar genel olarak çay ve kahvelerin yanında ikram edilir. Hoş görüntüsü kahve sohbetlerini daha sıcak hale getirir. Dostlarınız ile yapacağınız sohbetlerinize eşlik eden bu ürün sade de yenebilir. Çay ya da kahve yanına koyularak tıpkı bir kaşık gibi sıcak içeceklerin içine batırılır. Özellikle kahvenin içinde erir ve kahvenizin tadının güzelleşmesine etki eder. Çocukların da dikkatini çeken kaşık çikolata bayramlarda, özel günlerde ikram edilebilir. Süt yanında sunularak sütün daha cazip bir hale gelmesi sağlanır.

Para Çikolata

Para çikolata nostaljik ürünler içinde bulunur. Küçük para şeklindeki çikolatalar altın rengi kaplamalar ile sarılır. Bu kaplamalar yenilmediği müddetçe sağlığa zararlı değildir. Altın renkli çikolatalar görünüşü ile eşdeğer lezzete sahiptir. Yıllardır var olan ürün Bolçi güvencesi ile tekrar hayat bulmuştur. Para çikolata çocukların dikkatini çeker. Doğum günlerinde sade olarak ikram edilebileceği gibi çeşitli ürünlerin içine de koyulabilir. Örneğin yapılacak bir çiçek aksesuarın ortasına eklenebilir. Yaratıcılığı harekete geçiren, eşsiz tadı ve görüntüsü ile yıllar öncesine götüren çikolatayı siz de deneyebilirsiniz.

Çeşit Çeşit Drajeler 

Bademli draje eskinin tadını günümüze yansıtan lezzetler içinde yer alır. Badem ve çikolata sevenler bu iki lezzetin bir yerde toplanmasına bayılır. Tüm bademin çeşitli çikolatalar ile kaplanması sonucu ortaya rengarenk lezzetler çıkar. Her bir rengin tadı farklıdır. Sütlü çikolata ile kaplanan bademler en hafif tür olarak belirtilebilir. Çocukların ve hafif çikolata sevenlerin vazgeçilmezi olmaya aday gösterilir. Bir diğer türü ise bitter çikolata ile kaplanan çeşittir. Çikolatanın gerçek tadını almak isteyenlere önerilir. Bademin hafif tadıyla birleşip ortaya vazgeçilmez bir lezzet çıkarır. Beyaz çikolatayla kaplananlar da bulunur. Kahve yanlarında ikram edilebilir; gün içinde tatlı krizinin tatlıya bağlanmasında da işe yarar.

Mantar Çikolata 

Mantar çikolata farklı görünümüyle dikkat çeker. Gerek görüntüsü gerek tadının güzelliğiyle yiyen herkesi kendine hayran bırakır. Rengarenk seçeneğin olduğu gibi beyaz renkten oluşanlar da bulunur. Yeşil, sarı, beyaz, turuncu, mavi, pembe renklerden oluşan mantar çikolatalar paket halinde satılır. Bu ürün çocuklara hediye etmek için bir seçenek olabilir. Ayrıca doğum günlerinde, partilerde ve akla gelebilecek her özel günde misafirlere ikram edilebilir.

Beyoğlu Çikolatası 

Beyoğlu çikolatası yıllara dayanan kalitesiyle raflarda yerini alıyor. Bu kadar meşhur olmasının başlıca sebebi hiç kuşkusuz ki lezzeti olmaktadır. Şekilden şekle giren çikolata farklı ambalajlarla alıcısını bekler. Fındıklı, fıstıklı, bademli, Antep fıstıklı gibi çeşitleri bulunur. Ayrıca bu kuruyemişlerin her birinin sütlü, bitterli, beyaz çikolatalı gibi türleri de bulunur. Çeşidi bol, tadı harikadır. Ayrıca kutusu Beyoğlu tramvay detaylı olan türü de satılır. Bunun dışında kare, dikdörtgen gibi şekillerde de Bolçi ürünlerini edinebilirsiniz.

Patlayan Şekerli Çikolata 

Patlayan şekerli çikolata ile bir çikolatayı yemek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Lezzetin eğlenceyle buluştuğu bu ürün çocuklar için olan kategoride bulunur. Çocuklara alınabilecek en eğlenceli çikolatalardan birisi olarak ifade edilebilir. Ayrıca sadece çocuklar değil, yetişkinler de bu ürünü tercih ederek anın tadını çıkarabilir. Her ürününde olduğu gibi bu ürünün içinde de kimyasal içerikler bulunmaz. Domuz yağı, alkol bulunmayan içerikler olarak belirtilir.

Bolçi'den Nostaljik Çikolatalar

Çocuklara özel çikolata arayanlar Bolçi’nin ürünlerini gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Mantar çikolatadan şemsiye çikolataya kadar yüzlerce çeşit bulunabilir. Özel günlerde kullanılabilecek ürünleri misafirleriniz de çok sever. Ortamın daha sıcak hale gelmesi için bu ürünlerden alabilirsiniz. Emoji çikolata da en çok satılan çeşitlerden biri olarak söylenir. Madlen bebek çikolatası bebeği olan kişilere hediye edilebilir. Farklı tarzları, görüntüleri ve kaplamaları ile bol çeşit sunar. Çocuklar için daha fazla seçenek bulunur. Para şeklinde olan çocukluk yıllarının en bilinen ürünleri içinde yer alır.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 

Butik Çikolata Nedir?

Draje Çikolata Nedir?

Hediyelik Çikolata Siparişi

 

 

Etiketler: Nostaljik Çikolatalar
Nisan 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR