Nişan Çikolatası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Nişan çikolatası seçimi nasıl olmalı?

Nişan Çikolatası Seçerken Dikkat Edinlmesi Gerekenler?

 

Kız isteme ve nişan seromonilerinin en çok dikkat edilmesi gereken konularından biri çikolata seçimidir. Söz veya nişanda çikolatası götürme geleneği geçmişte tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye düşünülmüş ve zamanla nişan çikolatası götürmek gelenek haline gelmiştir. Nişan çikolatası seçimi bireyler için son derece önemli olan seçimler arasındadır. Öncelikle iyi bir çikolata seçip sonra da güzel bir şekilde bu nişan çikolatasının süslenmesi gerekmektedir. Nişan çikolatasında en çok dikkat edilmesi gerekilen konu mükemmel lezzetli çikolatalar seçmeleri gerekir. Özel gün çikolatası, evlilik kurumuna verdiğiniz değeri sembol eder.
Zamanla nişan çikolatası götürmek tatlı yiyelim tatlı konuşalım konusundan biraz uzaklaşmış ve görsel bir şölen haline gelmiştir. Nişan çikolatası nasıl olmalıdır;
Klasik olarak gümüş tepsi ve gondola konulabilen çikolatalar için son zamanlarda değişik tasarımlar da söz konusu. Çikolata sunumu için birçok alternatif bulunmaktadır. Sunum için gelinin hoşlandığı renkler ve motifler kullanılmalıdır. Ancak sunum tepsisinin yanı sıra sunumda kullanılan süsler ile de gösterişli bir çikolata hazırlanabilir. Sade şıklıktan hoşlanan gelin adayları için de nişan tepsisinde daha çok toprak tonları kullanılarak hazırlanmış çikolata sunumları tercih edilir. Genel olarak çikolata dolu kapların üzeri, istenilen renkte tül ile kaplanıp, kurdele ile şık bir şekilde bağlanmaktadır. Ancak sürpriz olmayacaksa, ne tür sunum tepisi kullanılması gerektiğini karar verirken geline sormanız daha iyi olacaktır.
Nişan çikolatası seçerken dikkat etmeniz gerekenler; Çikolatayı seçerken kaliteli olması için el yapımı üretilen çikolataları tercih etmelidir. %60-70 oranında kakao içerdiğinden, hazırlara nazaran daha çok tavsiye edilmektedir. Kullanılan yağlar ve kakao oranı nedeni ile el yapımı çikolataların raf ömrü 1,5 ay iken, endüstriyel çikolataların raf ömrü 9-12 ay arası olmaktadır.   Nişan çikolatasının en çok dikkat edilmesi gereken tarafı çikolatanın kalitesidir. Lezzetli çikolataların yapımında bitkisel yağlar yerine kakao yağı kullanılması da çikolatanın kalitesini arttıran faktörler arasındadır. Lezzetli çikolataların yapımında bitkisel yağlar yerine kakao yağı kullanılması da çikolatanın kalitesini arttıran faktörler arasındadır. Kakao yağı vücut sıcaklığı ile hemen eridiğinden, elinize aldığınızda erimesi gayet normaldir ve bu durum, istenilen bir şeydir. Çikolatanın görüntüsü parlak, düz ve pürüzsüz olmalı, üzerinde leke ya da renk geçişleri olmamalıdır. Renk geçişleri varsa, fazla sıcakta bırakılmış demektir. Bu da hem görsel olarak hem de lezzet olarak iyi olmadığı anlamına gelir.
Nişan çikolatasını tat ve görsel olarak seçiminizi yaptıysanız sıra kokuya geldi demektir. Size sunulan çikolatanın paketi açıldığı anda burnunuza çikolata kokusu gelmelidir.
Çikolatanın evrensel bir çekiciliği vardır ve o kadar çok farklı düğün hediyesi seçeneği vardır ki her zevke ve bütçeye uygun bir şeyler bulma konusunda hiç zorlanmazsınız. Düğününüz için çikolatalı nikah şekerlerinin neden en iyi seçim olabileceğinizi aşağıdaki şekilde inceleyebiliriz.

 

Nişan Hediyesi Olarak Neden Çikolatayı Seçmelisiniz?

 

Nişan çikolatasında olduğu gibi kız isteme seromonisin de çikolata tatlı yiyeyim tatlı konuşalım diye düşünülür. Bir de çikolata yediğinizde, beyinde mutluluk hormonu denilen endorfin salınımını tetikler. Arkadaşlarınıza ve ailenize bir çikolata hediyesi vermek, kalkmaya ve dans etmeye hazır daha mutlu misafirleriniz olacağı anlamına gelir!

 

Çikolata Evrensel Olarak Sevilir

 

Kadınların seksi mi yoksa çikolatayı mı tercih ettiği sorusu asla cevaplanmayabilir, ancak gerçek şu ki çoğu insan az miktarda da olsa iyi çikolatayı sever. Bazıları nane şekerlerini, badem şekerlerini, jöleli tatlıları veya diğer şekerlemeleri reddedebilse de özellikle yemekten sonra kahve servis edildiğinde birkaç çikolataya hayır demek zordur.

 

Çikolatayı Farklı Şekillerde Kullanabilirsiniz

 

Çikolatalı lolipoplar, tek tek sarılmış yer mantarları veya kişiselleştirilmiş ambalajlara sahip benzersiz düğün çikolatalarına dikkat edin. Eritilmiş süt, beyaz ve bitter çikolata, minik düğün pastaları veya şanslı at nalı gibi yeni şekilli ürünlere de dönüştürülebilir. Nişan çikolatasının yanı sıra çikolata, kek veya çikolatalı düğün pastası cup kekler için de kullanılabilir.

 

Eşsiz Çikolata Seçenekleri Bulunmaktadır

 

Son olarak çikolatanızı benzersiz hale getirebilirsiniz, sütlü çikolata, bitter çikolata veya beyaz çikolataların yanı sıra farklı tatlar seçerek çikolatanızı daha güzel bir hale getire bilirsiniz. Örneğin; karamel, şampanya, portakal, çilek, nane, ahududu, nuga veya kahve aromalarını deneye bilirsiniz.

 

3 çeşit çikolatadan bahsedeceğim bunlar;

 

Bitter çikolata; 2018'den itibaren, kakao bileşiklerinin fizyolojik sonuçlar üzerindeki etkilerini değerlendirmek için yüksek kaliteli klinik çalışmalar yapılmıştır, örneğin; Bitter çikolata sadece küçük kan basıncı değiştirmektedir. Bitter çikolata, flavanoller monomerleri, epikateşinleri ve kateşinleri içerir.

Sütlü Çikolata; İçeriğindeki sütün varlığı bu tür çikolataları ısıya aşırı duyarlı hale getirir, kolayca yanar ve pütürlü hale gelir. Bu yüzden mutfakta kullanımını zordur. Sütlü çikolatanın faydaları; Ana bileşen olan kakao, içerisinde yüksek miktarda antioksidan barındırmaktadır. İdrar söktürücü, boğaz yumuşatıcı ve inatçı öksürükleri hafifletir, Kan basıncını yani tansiyonu düşürür, kalp sağlığının ve damar açıklığının korunmasına, felç ihtimalinin düşürülmesine yardımcı olur, beynin serotonin salgılamasını sağlayarak insana mutluluk verir.

Beyaz çikolata; Birçok insan renginden dolayı içinde kakao olmadığını düşünülse de beyaz çikolata; kakao yağı, süt tozu ve şekerden oluşur. Genellikle kakao yağı, şeker ve süt katılarından oluşur ve soluk sarı veya fildişi renkli bir görünüme sahiptir. Beyaz çikolatada bulunan kafein kan dolaşımını uyarır ve vücuda canlılık kazandırır, beyaz çikolatadaki kafein miktarı diğer çikolatalardan çok daha düşüktür, bu  yüzden beyaz çikolata çocuklar için idealdir.

 

Kalıcı Bir İzlenim Bırakın

 


Düğün ve nişan hediyeleriniz için birbirinden lezzetli çikolatalar küçük olsalar da kalıcı bir izlenim bırakacaklarını bilmekten memnuniyet duyacaksınız. Bu doğrultuda nişanınızdaki herkesin ikramlık çikolataları çok seveceğinden emin olabilirsiniz.
Büyüklerimiz Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım Demişler;
Düğün, nişan gibi törenler bireyler için en değerli günlerden bir tanesidir. Bu günlerin kusursuz ve huzurlu bir şekilde geçmesi çok önemlidir. Bu noktada çikolata ikram ederek en güzel gününüzde siz de tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyebilirsiniz.

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Hediyelik Çikolata Siparisi

İsteme Çikolatası Nasıl Seçilir?

Butik Çikolata Nedir?

 

Etiketler: Nişan çikolatası, çikolata
Aralık 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR