İsteme Çikolatası Nasıl Seçilir?

İsteme Çikolatası Nasıl Seçilir?

Hayatınızı birleştirmek istediğiniz kişiyle evlenmeden önce uygulamanız gereken bazı gelenek ve görenekler var elbette. Ailelerin tanışması, isteme, söz, nişan, kına ve düğün gibi pek çok aşamadan geçmeniz gerekiyor. Tüm bu aşamalar sizi sevdiğiniz kişiye ulaştıran ve tatlı bir telaş içinde koşuşturmanızı sağlayacak ritüellerden oluşur. Tatlı telaşlarınızı tatlı ile taçlandırmak için elbette isteme çikolatasını gereği gibi temin edebilmelisiniz.

Daha önce hiç kız isteme merasiminde bulunmadıysanız bile elbette bu seçimini göründüğü kadar basit olmadığını da tahmin edersiniz. Kız isteme için çiçek ve çikolata hediye etmek, romantik ve klasik bir seçenektir. Çiçekler, aşk ve sevginizi ifade etmenin yanı sıra, kişinin renkleri veya sevdikleri tatları göz önünde bulundurarak seçebilirsiniz. Çikolata ise, mutluluk ve lezzet anlamlarına sahiptir. Bu ikisi birlikte hediye edildiğinde, sevdiklerinizi özel ve önemsediğinizi hissettirebilir. Ayrıca, özel bir not veya mektup ile birlikte sunmak, hediye daha anlamlı hale getirebilir.

Bununla beraber en iyi hediyelik çikolata çeşidi sevdiğinizin gönlünü hoş edecek olan çikolatadır. Bu bakımdan onun seveceği bir isteme çikolatası seçimi yapmanız gösterdiğiniz özeni yansıtarak olumlu izlenim uyandırmanızı sağlar. Üstelik ince düşünceli olduğunuzu ve sevdiğiniz kadına değer verdiğinizi seçeceğiniz çikolata ile gösterebilirsiniz. Böylelikle özel gününüz her zamankinden daha özel geçer.

Kız İsteme Çikolatasının Önemini Biliyor musunuz? 

Eğer erkek tarafıysanız isteme merasimi için bir buket çiçek ve bir kutu çikolata almanız gerekir. Türk kültüründe yer edinen bu iki unsuru atlamamanız önemlidir. Çünkü kız isteme töreninde çiçekle çikolatanın götürülmesi kalıplaşmış ve beklenen bir eylemdir. Kızın ailesi üzerinde iyi bir izlenim oluşturmak istiyorsanız kız isteme çikolatası ve çiçeğini temin etmeyi unutmamalısınız!

Kız isteme töreni için seçeceğiniz çikolata kahve ile beraber konuklara ikram edilir, yani size. Böyle önemli ve özel bir günde ağzınızın tatlanması için seçeceğiniz çikolatanın kaliteli olması çok önemlidir. Bunun yanı sıra sıradan çikolatalara benzeyen çikolatalardan alırsanız komik uygun olmayabilir. Bu sebeple, dikkatli olmalı ve spesiyal çikolata seçimine gereken özeni göstermeniz tavsiye edilir.

Etkileyici Bir Kız İsteme Çikolatası Nasıl Hazırlanır? 

Aklınıza “isteme çikolatası nasıl olmalı?” sorusu geliyor olabilir. Hazırlayacağınız çikolata öyle bir özenle hazırlanmalı ki, görenler durup tekrar bakmalı ve tüm gözler bu kutu üzerinde toplanmalı. Hem şık hem de süslü olması kız isteme çikolata ve çiçeği bakımından büyük bir önem taşır.

Kutunun yanı sıra şık ve cazibeli bir gondol ya da sade ama ilgiyi üzerinde toplayan bir sepet ile çikolatalar hazırlanabilir. Sütlü, bitter ve beyaz çikolatanın yanı sıra damla sakızlı, portakallı, fındıklı, bademli, çilekli, Antep fıstıklı, naneli çeşitler arasından damak zevkine hitap edeceğini düşündüğünüz çikolata çeşitlerini seçmeniz gerekir. Bu seçim hem farklı hem leziz çikolataların isteme töreninde damağınızı şenlendirmesini sağlar.

Klasik Ancak İlgi Çekici: İsteme Çikolatası Tepsisi

Bir erkeğin evlenmek istediği kadının ailesine niyetinin bir simgesi olarak bir kutu çikolata hediye ettiği geleneksel bir Türk geleneğidir. Eskisi kadar yaygın olmasa da bu gelenek, günümüzde de devam etmektedir. Tepsi, genellikle çikolatalar, lokumlar, fıstık ezmeleri ve diğer tatlar içeren çeşitli tatları içerebilir. Ayrıca, tepsiye yazılar veya resimler de ekleyebilirsiniz. Kız isteme tepsisi, sevdiklerinizi özel ve önemsediğinizi hissettirecek ve onları etkileyecektir. Gereken özeni tepsi seçiminde mutlaka göstermelisiniz.

Tepsinin etnik desenlerle işlenmesi görünümünü olumlu yönde etkileyecektir. Bunun yanı sıra ürünün parlak ve yeterli büyüklükte olması da isteme çikolatası tepsisi hediyesinin daha şık bir biçimde sunulmasını sağlar. Tepsilerin yeni nesil modelleri iki katlı seçenekleriyle beğeniye sunulur. İsteme çikolatası gondol biçiminde de imal edilebildiği için seçiminizi gondoldan yana yapabilirsiniz. Klasik tepsi yerine seçeceğiniz bir gondol ile çikolata sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz.

İsteme çikolatası için seçeceğiniz gondol çok küçük boyutta olmamalı. Tutmalı gondollar da tepsiler gibi parlak bir görünüme sahiptir. Alacağınız gondolun ışıl ışıl olmasına, boyasının dökülmemiş ve ağırlığının yerinde olmasına çok dikkat etmelisiniz.

Modaya Ayak Uydurun: İsteme Çikolatası Kutusu 

Tepsi ve gondol şıklığı sağlamak için ideal seçimlerdir. Ancak doğru ve göz alıcı bir kutu da işinizi fazlasıyla görebilir. Etkileyici olmak ve sevdiğinize hoş bir jestte bulunmak için isteme çikolatası kutusu seçimini deneyimli biriyle yapmanız önerilir. Kutunun içine olduğu gibi üzerine de isim yazdırabilirsiniz. İşlemeli ve şık bir kutu bunun için idealdir. Genel olarak ahşaptan imal edilen bu kutular oldukça sağlamdır. Dilerseniz şeffaf bir kutu seçimi yaparak içindeki lezzetlerin görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede Bolçi çikolata çeşitleri ile dolduracağınız kutunun bu lezzeti en iyi şekilde yansıtmasına olanak tanımış olursunuz. Cam kutuda isteme çikolatası şıklığı ve şeffaflığı sağlamanın yolu olarak değerlendirilebilir.

Kutu dikdörtgen olabileceği gibi kare prizma şeklinde de üretilir. Gözünüze hitap eden bir kutu tercihi yapabilir; kurdele, aranjman çiçek çeşitleri, file ve diğer süsleme malzemeleri ile daha gösterişli ve şık bir hale getirmeniz mümkündür. Süsleme malzemelerinizin birbiriyle uyumlu renge sahip olması da sunum açısından önem taşıyan bir konudur.

Ayrılmaz İkili: İsteme Çiçeği ve Çikolatası 

İsteme çiçeği de çikolatanın sunumu kadar mühim bir konudur. Sevdiğiniz kadının çiçek zevkini bilmeniz en doğru seçimi yapmanıza olanak tanıyacaktır. Ancak isteme törenleri için genel olarak gül buketi tercih edilir. Bu bilgi doğrultusunda büyük bir gül buketi yaptırmak size artı puan olarak kazandırır. Gül buketinin özenli bir şekilde hazırlanmış olması ve süslenmesi de yine puanınızı yükseltecek olan unsurlardır.

İsteme çiçeği ve çikolatası ayrılmaz bir bütün olarak değerlendirilir. İsteme çikolatasının damakta hoş bir tat bırakması beklenir. Seçilen çikolata bu yüzden kaliteli olmalı ve kız tarafını memnun etmelidir. Çikolatanın en leziz halini Bolçi spesiyal çikolata çeşitleriyle temin edebilirsiniz. Bolçi Madlen Premium Quality serisi, Spesiyal serisi, Square, Cheff Madlen, gümüş sargılı fındıklı special gibi birbirinden leziz çikolata çeşitleri arasından damak tadına uygun olacağını düşündüğünüz ürünü seçebilirsiniz.

Sadece isteme değil söz, nişan, düğün gibi diğer törenlerde de çikolata temin edebilirsiniz. Bolçi nişan çikolataları ile isteme aşamasını geçtikten sonra yapacağınız sözde veya nişan töreninde damakları şenlendirebilirsiniz. Bolçi’nin kendine özgü tasarımlı kutularıyla tüm özel günleri taçlandırmak ve tatlandırmak sizin elinizde. Kare, dikdörtgen ve kalpli kutularıyla markanın güzide tatları arasından dilediğinizi seçin ve çikolatanın tadını çıkarabilirsiniz. Her biri size özel olarak tasarlanan ve üretilen isteme çikolataları ile özel anlarınızı taçlandırabilirsiniz. Hayatınızın en özel anlarından olan bu özel günü kutlamak ve en iyi şekilde geçirebilmek için Bolçi’de yer alan seçeneklere göz atabilirsiniz. Böylelikle bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun seçeneklere sahip olabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Nişan Çikolatası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Hediyelik Çikolata Siparisi

Butik Çikolata Nedir?

 

 

Etiketler: İsteme Çikolatası Nasıl Seçilir?
Şubat 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR