Çikolata Saklama Koşulları ve Altın Tüyolar

saklama-kosullari

Çikolata Nasıl Saklanır ve Altın Tüyolar

 

Lezzetli bir çikolatanın yeri dolap değil, midedir! Bu, elbette doğru! Fakat bazı durumlarda çikolata saklama bir gereksinim olabilir. Örneğin; misafirlere ikram etmek için ya da daha sonra pastalarda kullanmak için direkt tüketime geçmek istemeyebilirsiniz. İşte böyle durumlarda işinize yarayabilecek altın değerinde çikolata saklama tüyoları vermek için buradayız! Yazının devamında; çikolata saklama koşulları ve ilgili sıcaklık, süre hatta derece konularında detaylı bilgi edinebileceksiniz. Üstelik her bir madde de farklı bir sorunuzun yanıtını alacak ve sonraki siparişleriniz için muazzam püf noktalar öğrenmiş olacaksınız.
Ek olarak; lezzetli bir deneyim yaşamak isteyen tüm müşterilerimize, çikolatalar kategorisindeki koleksiyonlarımızı incelemelerini tavsiye ederiz!
O halde artık başlayalım mı?

 

Çikolata Nerede Saklanır?

 

Truff, madlen, beyoğlu, bitter, mantar, sütlü, dolgulu ve birbiri ardına sıralanabilecek daha bir sürü farklı çikolata çeşidinden bahsediyoruz. Seçim yapmak zor olsa gerek. Fakat yine de diyelim ki nihayet birini seçtiniz; daha sonra kahvenin yanında tüketmek ya da önemli misafirleriniz için saklamak istiyorsunuz. Belki de çoktandır beklediğiniz özel bir gün yaklaşıyor. Peki çikolatanızı nerede saklayacaksınız? Yüksek bir yerde mi, mutfak dolabında mı? Sahi çikolata nerede saklanır?
Bildiğiniz üzere, çikolatalar sıcaklıktan etkilenebilen gıda ürünleridir. Dolayısıyla sıcakla temas etmeleri, istenmeyen durumlara sebebiyet verebilir. O halde elbette kuru ve nispeten soğuk ortamları tercih etmelisiniz. Bu noktada ilgili çikolata saklama sıcaklığı ve derecelerinden bahsedeceğiz. Fakat buzdolabı kullanmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü çikolata saklama dolabı gibi sadece çikolatalara özgü bir buzdolabınız yoksa; buzdolabının içerisindeki diğer ürünlerin kokuları ve nemi, çikolatanıza nüfus edebilir. Peynir ya da sucuk kokan bir çikolata yemek istemezsiniz, öyle değil mi? Cevabınızın “hayır” olduğunu tahmin ediyoruz. Yine de illaki buzdolabı kullanmak zorunda kalırsanız, sizin için bazı önerilerde bulunalım:

 

  • Buzdolabı derecesinin, dondurucu ayarda olmadığından emin olun.
  • Çikolatanızı kendi poşetinden ya da kutusundan çıkarmadan muhafaza edin.
  • Diğer ürünlerle arasına mesafe koyun ve çikolatalarınız için farklı bir raf oluşturmayı deneyin.

 

Çikolata Saklama Sıcaklığı Kaç Derece Olmalıdır?

 

Çikolata paketlerinin ve kutularının hemen hemen hepsinin üzerinde, “serin ve kuru bir yerde saklayınız” ibaresini görebilirsiniz. Bunun nedeni; buzdolabı kullanımı gibi sık yapılan bazı hataları engellemektir. Ayrıca sıcaklığın çikolatanın yapısını bozduğunu bilsek de ne yazık ki bazı zaman dilimlerinde bu durumu önemsemeyebiliyoruz. Ve aslında bize serin gelen bir ortamda çikolatanın erimesine dolayısıyla da yapısını kaybetmesine neden olabiliyoruz. O halde doğru çikolata saklama derecesi nedir?
Her çikolata farklı bir tada ve farklı bir yapıya sahiptir. Bunun nedeni, farklı karışımlar ve örüntülerle meydana gelmeleridir. Dolayısıyla her çikolata için aynı dereceden bahsetmek de çok doğru bir tutum olmayacaktır. Fakat yıllarca sürecek uzun bekleyişlerden bahsetmiyoruz, öyle değil mi? Kim harika bir çikolatayı o kadar uzun süre bekletebilir ki? 
O halde çikolatalarınızı saklayabileceğiniz uygun sıcaklık diliminin, 18 - 22°C aralığında olması yeterli olacaktır. 

 

Çikolata Saklama Süresi Ne Kadardır?

 

Gelelim en sık sorulan o soruya: Çikolata saklama süresi ne kadardır? Aslında lezzetli bir çikolatanın bir gün beklemesi bile söz konusu değildir. Ama özellikle özen günleriniz için sipariş ettiğiniz bazı çikolataların bir süre beklemesi gerekebilir. Böyle durumlarda, uygun koşulları sağlayarak sakladığınız tüm ürünlerimizi 12 aya kadar bekletebilirsiniz. Çünkü Bolçi ailesi olarak bizler; hiçbir ürünümüzde alkol, domuz yağı vb. katkı maddelerini kullanmıyoruz. Ayrıca ürünlerimizin tümünü özel ambalajlar içerisinde sizlere ulaştırıyor ve en az damak tadınız kadar sağlığınızı da önemsiyoruz.

 

Bolçi ile Çikolata Saklama Koşulları

 

Bolçi ailesi olarak; uzun yıllardır sizin için çalışıyoruz ve bu deneyimle birlikte memnuniyetinizi arttıracak her noktada hizmet veriyoruz. Çikolata saklama koşulları ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz tüm tüyoları sizinle paylaştık. Fakat yine de son bir özet geçelim

  1. Buzdolabı kullanmamaya özen göstermelisiniz.
  2. Mecburi buzdolabı kullanımlarında, çikolatalarınızı diğer ürünlerden ayrıştırmalısınız.
  3. Ürünlerinizi güneş ışığından, nemden ve yüksek sıcaklıktan uzak tutmalısınız.
  4. Serin ve kuru bir yerde, 18 - 22°C aralığında saklamalısınız.
  5. Ambalaj ve kutularından çıkarmamalı, hava ile temaslarından kaçınmalısınız

Öyleyse siz de Bolçi ailesinin farkını yaşamaya ve süresiz çikolatalarımızdan tatmaya ne dersiniz?  Ayrıca birbirinden lezzetli bin bir çeşit hediye için internet sitemizdeki hediyeler kısmına göz atmayı unutmayın!

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Beyazlamış Çikolata Yenir Mi?

Çikolata Bozulur mu? Çikolatanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Tarihi Geçmiş Çikolata Yenir mi?

Çikolatanın Faydaları

 

 

Bizi İnstagram'dan TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

 

Etiketler: Çikolata Saklama Koşulları ve Altın Tüyolar - Bolçi Çikolata - Çikolata
Eylül 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR