Bolçi ile Çikolatalı Tarifler

cikolata-tarifleri

Çikolatalı Tarifler

 

Bolçi’de günün her öğününde tüketebileceğiniz çikolatalar üretiyoruz. Çikolatalı tarifler ile kahvaltıda, kahve molasında, öğle yemeğinde ya da çay saatinde bile eşsiz bir çikolata tutulması yaşayabilirsiniz. Üstelik misafirlerinize hazır ambalajlar yerine, el emeği tatlılar ikram etmek isteyebilirsiniz. Belki de çikolatayı diğer öğünlerinize de dahil etmek isteyecek kadar çok seviyorsunuz. Çocuklarınıza daha lezzetli bir kahvaltı alışkanlığı kazandırmak istiyor da olabilirsiniz.  Öyleyse şimdi ne yapacaksınız?
Biz, sizler için Bolçi çikolataları ile hazırlayabileceğiniz birbirinden leziz çikolatalı pratik tarifler listesi hazırladık. Bir göz atmaya ne derseniz?

 

1. Çikolata Dolgulu Pankek

Genellikle kahvaltıda tercih ettiğimiz pankeklerin üstüne çikolata sürmemek, mümkün bile değil. Fakat daha da ileriye gidip, çikolata dolgulu bir pankek yapmaya ne dersiniz? Üstelik özellikle çocuklarınızın çok seveceği bu lezzet harikası artık hem eğlenceli hem de kolay çikolatalı tarifler grubunda!

Malzemeler

 

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Dilediğiniz Bolçi tablet çikolata 

Yapılışı

  

Öncelikle seçtiğiniz o enfes tablet çikolataları istediğiniz boyutlara uygun olacak şekilde küçük parçalara ayırmalısınız. Fakat dikkatli olmalısınız! Çünkü o esnada bir tane, 2 tane derken bütün Bolçi çikolatasını tek seferde bitirmemelisiniz. Çikolatalarınızı istediğiniz büyüklüklerde kesip kenara kaldırdıktan sonra ise pankeklerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri de azar azar ekleyerek, mikser yardımıyla karışımınızı çırpmaya devam edin. Karışıma katacağınız unu ise en son ve yine yavaş yavaş karıştırmanız daha faydalı olacaktır. Yeterince çırptığınıza emin olduğunuzda ise pişirme aşamasına geçebilirsiniz.
Yapışmaz bir tavaya çok az sıvı yağ sürerek, bir süre orta ateşte bekletin. Ardından dilediğiniz boyutta pankekler oluşturabilmek için kaşık veya kepçe yardımı kullanın. Bu esnada tablet çikolatalarınızı vakit kaybetmeden kullanmalısınız. Tek bir doğruda, tek bir tabaka oluşturacak şekilde pankeklerinizin üzerine yerleştirin. Ardından az önce kullandığınız kaşık veya kepçe ile pankekinizin üzerine bir katman daha dökün. Bu aşamada engebeli bir alan oluşturmamak adına, tablet çikolatalarınızı güzel kesmeli ve yerleştirmelisiniz. 
Pankeklerinizin üzerinde baloncuklar gördüğünüzde diğer tarafını çevirebilirsiniz. Ve her iki tarafta yeterince pembeleştiğinde pankekleriniz hazır demektir. Afiyet olsun!
Sizce de çikolata dolgulu pankek tarifi, en pratik çikolatalı tatlı tarifleri arasında yer almıyor mu?

 

hediyelik çikolata

2. Çikolatalı Fondü

 

Çikolatalı tatlı tarifleri denilince bahsedilmesi gereken ilk tatlılardan biri de fondüdür, diyebilir miyiz? Çünkü fondü, yediden yetmişe herkesin göz bebeği! Meyve ve çikolatanın ortak şölenine ve lezzetine kim hayır diyebilir ki? O halde artık tarife geçelim mi?

Malzemeler

 

  • 300 gr Bolçi tablet çikolata
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Çeşitli meyveler
  • Meyve kürdanları

Yapılışı

 

Öncelikle çikolatalarınızı benmari usulü eritmelisiniz. Benmari usulü çikolata eritmek için bir tencerede su kaynatıp, tencerenin ağzına başka bir cam kap oturtmalı ve bu kap içerisinde çikolataları buharda eritmelisiniz. Bu aşamada, erittiğiniz çikolataların içine bir paket kremayı iyice yedirmelisiniz. Tahta kaşık kullanmanız daha avantajlı olacaktır. Ardından meyvelerinizi dilimleyebilir veya uygun boyutlarda kesip, kürdanlara geçirerek tabağınızı oluşturabilirsiniz.
Afiyet olsun!

 

 

3. Çikolatalı Ev Keki

Çikolatalı tarifler arasında birbirinden ayrı tatlı isimleri verirken, çikolatalı kek tarifi vermemek olmazdı. Çünkü anne keki olarak da bildiğimiz çikolatalı kekler, küçük ya da büyük fark etmeksizin evdeki herkesi cezbediyor. Bolçi çikolatalarıyla çikolatalı kek tarifi ise sizi bambaşka bir aleme götürüyor. Ufak tavsiyelerle muazzam bir kek tarifi öğrenmeye ne dersiniz?

Malzemeler

 

  • Damak zevkinize uyacak çeşitli Bolçi Çikolataları (1 çay bardağı dolusu parçalı şekilde kullanılacak)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı

Yumurta ve şekeri köpük olana kadar iyice çırpın. Daha sonra süt ve yağı, ardından ise un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Bu aşamaları olabildiğince yavaş yapmalı, malzemeleri azar azar eklemelisiniz. Son olarak çekilmiş fındık içini ve damak zevkinize göre seçtiğiniz Bolçi çikolataları karışıma ekleyip, karıştırmaya devam edebilirsiniz. 
İpucu: Krokan sevenlerdenseniz hatta çikolatalı tariflerde krokanı mutlaka arayanlardansanız; Bolçi’de kekinize katabileceğiniz muazzam bir krokanlı çikolata var! Krokanlı çikolatalar için internet sitemiz üzerindeki Bolu çikolatası sayfasını inceleyebilirsiniz.
Ardından kek kalıbınızı yağlayarak, hamurunuzu dökebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık olarak 40-45 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Son aşamada, kekinizin üzerini çikolata, çikolata sosu ve fındık parçalarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Elde ettiğiniz kekin akışkanlığını görünce; bu tarifin, en iyi akışkan çikolatalı tarifler arasında yer aldığını anlayacaksınız…
Afiyet olsun!

 

 

4. Çikolatalı Sufle

 

Çikolatalı tarifler arasında en sık görebileceğiniz bir diğer tatlı da çikolatalı sufledir. Özellikle son yıllarda sufle, farklı çeşit ve sunumlarla pek çok insanın dikkatini çekmektedir. Akışkan kıvamı, hoş çikolatasıyla pek çok insan bu lezzeti tercih eder. Peki ama suflenin kıvamı nasıl tutacak? Dışı yumuşak bir kekken içi nasıl öyle akışkan bir çikolata ile dolu olacak? Bu soruların cevabı da Bolçi’de! Bolçi’nin lezzetli çikolatalarıyla siz de suflelerinizi renklendirebilirsiniz. Üstelik sadece çikolatalı değil; fıstıklı, fındıklı, sütlü, bitterli vb. daha birçok çeşidi suflelerinizde kullanabilirsiniz. O halde artık çikolatalı sufle tarifi nasılmış, anlatalım mı?

Malzemeler

 

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  •                      8 dolu yemek kaşığı un                                   
  • 2 yemek kaşığı kakao    
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Dilediğiniz Bolçi çikolata

Yapılışı

Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırparak başlayabilirsiniz. Akabinde diğer sıvı malzemeleri eklemeli ve çırpmaya devam etmelisiniz. Daha sonra ise un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyebilirsiniz. Bu aşamada oluşturduğunuz karışımı, seçtiğiniz kabın yarısına kadar dökün. Geldik en tatlı kısma! Bolçi çikolatalarınızı kırarak kabın yarısına bolca yerleştirin. Son aşamada ise üzerine tekrar karışımın kalanını ekleyin ve genişçe bir tencerenin içerisine yerleştirin. Tencerenin içerisine ise suflenizi koyduğunuz kabın yarısına gelecek şekilde kaynar su döküp, ocağa koyun. Suflenizin 7 dakika boyunca tencerenin ağzı açık bir şekilde, orta ateşte pişmesine izin verin. 7 dakikanın sonunda ise tencerenin kapağını kapatın ve 3 dakika da bu şekilde pişirin. Toplamda 10 dakikanın sonunda artık sufleleriniz hazır olacak. Üzerini pudra şekeri vb. malzemeler ile süslediğinizde harika bir kahve yanı atıştırmalığı olacaktır. Çikolatalı atıştırmalık tarifler içerisinde en çok buna bayılacaksınız!
Afiyet olsun!

 

5. Brownie

 

Biri browni mi dedi? Basit çikolatalı tarifler listesinde browni görmeyi pek de beklemiyor olabilirsiniz. Çünkü browni çoğu insanın yapım aşamasında zorlandığı ya da zaten zor olduğunu düşündüğü için yapmadığı bir tarif. Fakat Bolçi çikolatalarıyla browni tarifi bile hem kolay hem de lezzetli! Buram buram çikolata kokusu, ıslak ama yoğun bir çikolata tadı hatta üstüne bir de çikolata dolgulu bir doku… Çikolatalı bir browni tarifinden ne bekliyorsanız bekleyin, hepsi bu tarifte!

Malzemeler

 

  • 2 adet büyük yumurta
  • 6 çorba kaşığı un
  • Bolca Bolçi Çikolata

Yapılışı

Yumurtaları çatalla çırparak başlayalım. Oda sıcaklığındaki çikolataları ise bolca içine ekleyelim ve karıştıralım. Çikolataların çeşidi, büyüklüğü ve içerikleri tamamen sizin damak zevkiniz ile alakalıdır. Dolayısıyla seçim de yine sizindir. Ardından unu da ekleyip, mümkünse tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edelim. Normal kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvam elde etmeye gayret edelim. Bir sonraki aşama ise pişirmek olacaktır fakat öncesinde muffin kalıplarının yarısını biraz geçecek şekilde hamuru paylaştırın. Sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede, yaklaşık 20 dk boyunca pişirmeniz yeterli olacaktır. Üstü çatladığında ise fırından alabilirsiniz. Çok pişirmemeniz önemlidir. Browniniz hazır olduğunda üzerine meyveler, farklı çikolatalar veya benzeri süsleme malzemeleri koyabilirsiniz. 
Afiyet olsun!

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

İftar Tatlıları

Kolay ve Pratik 5 Çikolatalı Tatlı Tarifi

El Yapımı Çikolata Nedir?

 

Bizi İnstagram'dan TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

 

Etiketler: Bolçi ile Çikolatalı Tarifler - Bolçi Çikolata - Çikolata
Eylül 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR