Beyoğlu Çikolatası Tarihçesi

Beyoğlu Çikolatası Tarihçesi

Çikolata severlerin vazgeçilmez lezzeti Beyoğlu çikolatası çeşitli kuruyemişlerin bir araya gelmesiyle oluşur ve yılların kattığı tecrübe ile bir marka haline gelir. Köklü bir geçmişi olan bu lezzet kaliteyi ve enfes tadı bir arada sizlere sunar.

Bu enfes lezzeti tarihini öğrenmek için 1954 yılına kısa bir göz atmalısınız. İstanbul ‘da Ganapulos ailesinin öncülüğünde bir çikolata atölyesi kurulur. Dönemin zorlu şartları nedeniyle halkın her kesimi çikolataya ulaşamıyordu. Bu nedenle herkesin çikolatayı tadabilmesi için ve çikolatayı lüks olmaktan çıkarmak amacıyla oldukça kısıtlı olan kakao hammaddesiyle yapılmaya başlandı.

Dönemin zor şartlarından dolayı oldukça az olan bu kakao, kakao yağı ile çoğaltılarak fındık ile bütünleştirilir. Fındık tercihi tesadüfi değildir elbette. Yerli bir marka üretmek amacıyla çıkılan bu yolda fındık bulması en kolay kuruyemiştir. Böylelikle Beyoğlu çikolatası yapımı için ihtiyaç duyulan kakao ve fındık birleştirilir. Ekonomik olması ve tüm İstanbul’un bu lezzeti tatması en büyük amaç haline gelmiştir ki bu kısa sürede gerçekleşir.

Hünerli ellerle yoğrulan bu çikolata kendisinden söz ettirmeye başlar. 1960’lı yıllara gelindiğinde yeri hazırdır. Tarihi Beyoğlu çikolatası olarak adından söz ettirmeye başlar. İlerleyen yıllarda çeşitli sebeplerden dolayı el değiştirmiş olsa da tarifinden ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden bugün sizlere kadar ulaşır.

Beyoğlu çikolatası bir gizeme ve sihre sahiptir. Bu gizem ve sihir bozulmadan bugünlere gelse de ambalajı her daim merak edilen bir unsur olmuş. Beyoğlu çikolatası tarihçesi uzun yıllar öncesine dayandığı için o dönemin ambalaj sektörü gelişim göstermemişti. Pek fazla alternatif olmadığı için o dönemde yer alan ambalaj seçeneklerinden birisi tercih edilmiş. Nostaljisini ve gizemini bozmamak için geçmiş ile bugün arasında köprü kuran ambalajı değiştirilmiyor.

Ambalaj tasarımı birkaç kez değiştirilse de genel yapısını bozmadan günümüze kadar gelmiştir. Döneminde hedeflenen yerli bir marka kurma hayali ile çıkılan bu yolda bir marka halini alan çikolatayı her kesim insan tadar. Böylelikle her iki hedefe de ulaşılarak tadı hafızalara kazınan, çikolata denildiği zaman akıllara gelen ve gizemiyle herkesi büyüleyen Beyoğlu çikolatası bir anlam kazanır.

Beyoğlu Çikolatası Yapımı

İlk yapıldığı günden bugüne kadar sizlerin damağında iz bırakan ve enfes lezzetiyle sarıp sarmalayan Beyoğlu çikolatası yapımı merak konusu olmuştur. O dönem kısıtlı imkanlar sebebiyle kakao ve kakao yağı birleştirilir. Bunun sebebi eldeki malzemeyi fazlalaştırmak ve çikolatayı daha ekonomik bir hale getirmektir. Yerli bir marka kurma hayaliyle ülkede en kolay ulaşılan fındık tercih edilir.

O dönem bu sebeple sadece fındıkla üretilir ve adından “Beyoğlu’ndaki çikolata” diye söz ettirir. Malzemelerinin güzel bir şekilde karıştırıldığı ve orantılı kalınlığı ile sizleri büyüler. Bugün ise gelişmiş sektör ile bu tarif biraz daha şekillenir. Artık sadece fındık değil pek çok kuruyemiş ile enfes çikolata bütünleştirilerek sizlere sunulur.

Damak zevkinize uygun çeşitli kuruyemiş tercihinde bulunabilirsiniz. Fıstıklı, bitter çikolatalı ve  sütlü alternatifleriyle birbirinden lezzetli çikolata çeşitleri arasında büyülenebilirsiniz. Çikolatanın içerisinde bütün halde bulunan kuruyemişler her ısırıkta sizi farklı diyarlara götürüyor. Ancak Beyoğlu çikolatasını özel kılanlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Geçmişten bugüne değişmeyen özel ve el yapımı tarifi,
  • Kaliteli ve özel malzemeleri,
  • Usta ellerle harmanlanan eşsiz lezzeti.

Bunlar Beyoğlu çikolatası için vazgeçilmez yapım unsurlarıdır. Nostaljik ambalajları ve geçmişten gelen enfes lezzetiyle siz de Beyoğlu çikolatasının tarihine ortak olabilirsiniz.

Beyoğlu Çikolatası Çeşitleri

1954 yılından bu yana her geçen yıl bu enfes çikolatanın gizemine yeni tatlar eklenmiştir. Böylelikle farklı damak zevklerine de hitap ederek tarihteki yerini günümüzde de korumayı başarır. Farklı lezzetleriyle sizleri büyüleyen Beyoğlu çikolatasının çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sütlü ve fındıklı Beyoğlu çikolatası
  • Sütlü ve Antep fıstıklı Beyoğlu çikolatası
  • Bitter ve fındıklı Beyoğlu çikolatası
  • Bitter ve Antep fıstıklı Beyoğlu çikolatası

Bu lezzetler arasından damak zevkinize uygun olan çikolatanın büyüsüne kapılabilirsiniz. İster sütlü çikolatanın yumuşak lezzetiyle geçmişte bir yolculuğa çıkın isterseniz de bitter çikolatanın eşsiz kokusuyla rahatlayın. Bir çikolatadan fazlası olan Beyoğlu çikolatasını dilediğiniz kuruyemiş ile taçlandırmanız mümkün.

Lezzetinin yanı sıra ambalajı sayesinde de zihinlere kazınan Beyoğlu çikolatasını farklı ambalaj çeşitlerinde de görebilirsiniz. Beyoğlu çikolatası tarihi olarak bilindiği üzere İstanbul’un Beyoğlu semtinde doğar. Bu semtin en ünlü yanı ise tramvaylarıdır. Nostaljik bir havayı solumak ve eşsiz lezzete sahip olmak için tramvay teneke kutudaki alternatiflere de göz atabilirsiniz.

Üstelik fındıklı ve Antep fıstıklı seçenekleriyle dilediğinizi seçmeniz mümkün. Dilediğiniz boyutlardaki çikolatayı deneyebilirsiniz. 25, 30, 60, 90, 150, 225 ve severleri için en büyük kutusuyla 300 gram paketleriyle sizlerle buluşuyor. Deneyimin lezzet ve aşkla bütünleştiği bu çikolatalar en yüksek kalitede ve hijyenik ortamlarda sizler için hazırlanıyor.  

Sütlü Beyoğlu Çikolatası 

Yumuşak lezzetleri sevenler için öne çıkan sütlü çikolata alternatifi fındık ve Antep fıstığı ile taçlanıyor. Bolçi sütlü Antep fıstıklı Beyoğlu çikolatası bir klasik haline gelmiştir. Bütün fındıkları her lokmanızda sizi büyüler. Sütlü çikolatası ise eşsiz lezzetiyle sizi tarihi sokaklarda yürütür.

Antep fıstığı tercihi ile kuruyemişin tadını sütlü çikolata ile bütünleştirebilirsiniz. Her iki kuruyemiş severleri için farklı alternatiflerde sunulur. İster küçük paketini isterseniz de büyük tramvay kutulu paketini tercih edebilirsiniz. Çikolatalarda domuz yağı yer almıyor ve katkı maddelerinden uzak el yapımı özel tarifi ile harmanlanır.

Bitter Beyoğlu Çikolatası

Bitterin yoğun aromasını kuruyemişlerle zenginleştiren Bolçi bitter fındıklı Beyoğlu çikolatası bir diğer tercihiniz oluyor. Çikolatada sert tadı sevenlere özel yoğun lezzetiyle sizleri büyüler. Bütün fındıkları ile her lokmada bitterin aroması fındığın eşsiz lezzetiyle bütünleşir. Daha farklı bir alternatif denemek istiyorsanız Antep fıstıklı bitter çikolatayı tercih edebilirsiniz.

Farklı boyutları ile ister kahve yanında isterseniz de nostaljik kutusuyla her an ulaşabileceğiniz bir lezzet haline getirebilirsiniz. Katkı maddelerinden uzak el yapımı tarifi ile vazgeçilmeziniz olabilir.

Beyoğlu Çikolatası Satış Noktaları

Özel tarifi, etkileyici hikayesi, farklı lezzetlere uyan çeşitleri ve küçükten büyüğe her yaşa uyum sağlaması nedeniyle Beyoğlu çikolatası satış noktaları araştırması yapmaya başlamış olabilirsiniz. Tablet ya da bar tercihi ve nostaljik tramvay kutusu tasarımıyla sizi büyüleyecek kaliteli çikolataya ulaşmanız oldukça kolay.

Size en yakın Bolçi satış noktasından bu çikolata şölenine ulaşabilirsiniz. İsterseniz Bolçi internet sitesi üzerinden de 25, 30, 60, 90, 150 ve 300 gram ambalajlı paketleri sipariş edebilirsiniz. Çikolata lezzetinin yanı sıra nostaljik tramvay teneke kutuyu da 225 gramlık paket olarak satın alabilirsiniz.

Eşsiz lezzetin usta ellerle harmanlandığı Beyoğlu çikolatasına hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz. Böylelikle sevdiklerinizle birlikte en güzel sohbetlerinizi taçlandırmanız da mümkün olacaktır.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 

Butik Çikolata Nedir?

El Yapımı Çikolata Nedir?

Draje Çikolata Nedir?

 

 

Etiketler: Beyoğlu Çikolatası Tarihçesi
Nisan 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR