Şekersiz Çikolata Diye Bir Şey Var Mı?

Şekersiz çikolata

Şekersiz Çikolata Diyeti Gerçek Mi?

 

Günümüzde daha az şeker tüketimi ile ilgili bir eğilim vardır. Özellikle sağlıklı bir şekilde beslenmek isteyen kişiler şekersiz çikolata türlerini tercih ederek mükemmel bir deneyim elde edebilir.  Peki şekersiz çikolatalar gerçekten çikolata tadında mı? Ve ne kadar sağlıklılar?
Çoğu üretici firma şekersiz çikolatayı tatlandırmak için, bir şeker alkolü olan maltitolü kullanır. Bu tür maddeler şeker hastaları için özellikle yararlıdır, çünkü bu maddenin sadece bir kısmı vücutta sindirilir, emilen kısım ise bağırsak da yavaş emildiğinden, kan şekerinde nispeten az bir artış olur.
Artık çok sayıda şekersiz çikolata bulunmaktadır. Şekersiz çikolatalar sadece şeker hastaları için lezzetli olmakla kalmaz, çünkü kakao çekirdeklerinin yüksek kalitede işlenmesi kakaonun tam tadını almamızı sağlar. Şekersiz çikolatanın kakao içeriği %100'dür. Bu nedenle şekersiz çikolata %100 kakao çekirdeklerinden oluşur. Kakao çekirdeklerindeki doğal fruktoz içeriği nedeniyle biraz tatlıdır. Çoğu zaman glütensiz, laktozsuz ve vegandır.
Şekersiz çikolatalar ayrıca ksilitol, maltitol veya stevia, yani tatlandırıcılar ile tatlandırılabilir. Son zamanlarda çikolatayı hindistancevizi çiçeği şekeri ile tatlandırmak mümkündür. Çikolatanın şekersiz ne kadar lezzetli olduğunu görebilir ve birbirinden mükemmel çikolata türlerinin tadına bakabilirsiniz.

 

Şekersiz Çikolatanın Özellikleri

 

Tatlı ve sağlıklı, kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyor. Çünkü şekersiz tatlılar genellikle çok sayıda yapay tatlandırıcı ve kalorisi daha düşük olan aromalar içerir. Ancak aynı zamanda sağlığımız üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Doğal tatlandırıcılar tarihlerini ve hurma şurubu, Hindistan cevizi çiçeği şurubu ve şeker şurubu, ksilitol ve akçaağaç şurubu kullanılarak şekersiz çikolata elde edilebilmektedir. Kakao birçok antioksidan içerir ve bu nedenle gerçek bir güzellik gıdası olarak kabul edilir. Aynı şey şekersiz çikolata için de geçerlidir, Şekersiz çikolataların kakao içeriği ne kadar yüksekse o kadar iyidir. 
Özellikle düşük karbonhidratlı bir diyette şekersiz çikolata, öğünler arasında mükemmel bir atıştırmalıktır. Tipik olarak farklı şekersiz çikolata türleri arasında bir ayrım yapılır. Düşük karbonhidratlı çikolata genellikle daha yüksek oranda kakao içerir. 

 

Şekersiz Çikolata Yararlı Mıdır?

 

Klasik çikolata %40'a kadar şeker içerir ve sık tüketilirse diyabet gibi ciddi hastalıklara yol açabilir. Şekersiz çikolata ise lezzetten ödün vermez, çikolatanın faydalarını yaşar ve şekersiz bir gıda tüketmenizi sağlayan alternatiftir, düşük karbonhidratlı çubuklar ve diğer düşük karbonhidratlı atıştırmalıkları tercih edebilirsiniz.

 

Diğer blog yazılarımızı okumayı unutmayın.

 

Bizi İnstagram'dan TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

 

 

Etiketler: Diyet çikolata
Aralık 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR