En Sevilen Çikolatalı Ferah Yaz Tatlısı Tarifleri

En Sevilen Çikolatalı Ferah Yaz Tatlısı Tarifleri

Yaz aylarında ferah bir şeyler tüketme isteği daha da artıyor. Pek çok kişi çikolatanın damakta kalan tadı ile ferah lezzetleri bir araya getirmeyi seviyor. Bunaltıcı sıcaklarda ilaç gibi gelen birçok tatlı örneği vermek de mümkün. Tam ihtiyacınız olduğu anlarda kolay tariflerden yola çıkara en pratik lezzetlerle bir araya gelebilirsiniz. Sıcak havalarda serinlemenizi sağlayacak, keyfinizi yerine getirecek bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Özellikle çikolatalı tatlı tarifleri ile çikolata severlerin kalbini çalabilirsiniz. Misafirlerinize kendilerini deniz kenarında gibi hissettirecek lezzetler hazırlamanız oldukça kolay. Pratik tarifler arasından seçim yaparak evinizi tatil bölgesinde olan bir kafeye dönüştürebilirsiniz. Tam size göre olan tarifleri bulabilmek için de örnekleri inceleyebilirsiniz.

En Kolay Çikolatalı Cheesecake

Cheesecake hemen herkesin sevdiği tatlılardan birisi. Özellikle çikolatalı cheesecake tarifi sıkça araştırılmaya devam ediliyor. Çikolatanın mutlu eden formülü, yaz aylarının sevilen tatlarıyla buluştuğunda, benzersiz bir tat ortaya çıkıyor. En kolay tarifi uygulamak isteyenler için de öncelikli olarak tabanın hazırlanması gerekiyor. Alt tabanda kullanılacak olan bisküvinin iyice ezilmesi ve un haline getirilmesi önemli. Sonrasında üzerine önceden erittiğiniz tereyağını gezdirmelisiniz. Yağlı kâğıt konulan kâğıt üzerinde eşit şekilde dağıtmalısınız.

Alt tabanı dondurucuda bekletirken kreması için iki yumurta, bir su bardağı şekeri birleştirin. Köpüklü bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edebilirsiniz. Sonrasında 400 gram labne peyniri, bir kutu kreme, iki yemek kaşığı nişasta ve bir paket vanilyayı ekleyebilirsiniz. İstenilen kıvam elde edilene kadar spatula yardımı ile karıştırmalısınız. Kremanız hazır olduğunda, kalıbı birkaç kez sertçe yere vurmalısınız. Böylece alt tabanda bulunan hava kabarcıkları sönecektir. Üzerine kremayı da ekledikten sonra fırına gönderebilirsiniz. Bu sıra püf noktalardan biri de cheesecake pişerken yanmaz bir kâsede su da koymanızdır. Bu sayede tatlınız çatlamayacaktır.

Bu aşamaların tamamlanmasının ardından tatlınızın çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz. Benzersiz lezzetiyle akıllarda kalan madlen çikolata parçalarını önceden ısıttığınız krema içerisine ekleyebilirsiniz. Cheesecake üzerine döktükten sonra da dilden dile dolaşacak, favori yaz tatlınız hazır olacak.

Usta Şeflerinden Elinden Çıkmış Gibi: Enfes Çikolatalı Sufle

Son zamanların favori tatlılarından biri çikolatalı sufle olarak biliniyor. Yaz aylarında dondurmayla bir arada tüketilen sufle, küçük bir kaçamak olarak anılıyor. Keyiflerin yerine gelmesini sağlayan, damakta özel bir tat bırakan bu lezzet, sıkça tüketilmeye devam ediliyor. Evlerinizde usta bir şef varmışçasına sizler de enfes bir çikolatalı sufle hazırlayabilirsiniz. Hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu etmek için gerekli olan malzemelerse oldukça az.

  • Bir paket çok sevilen Bolçi Madlen Çikolatası (75-80 gram civarında)
  • 50 gram tereyağı,
  • Bir çay bardağı şeker,
  • Üç yumurta,
  • Yarım su bardağı un,
  • Kâseleri yağlamak için bir tatlı kaşığı kadar tereyağı gereklidir.

Sürekli yapmak isteyeceğiniz çikolatalı sufle tarifinin ilk aşamasında çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritmelisiniz. Eriyene dek karıştırdıktan sonra üzerine un eklemelisiniz. Elde edeceğiniz kıvam pürüzsüz bir hal alana dek karıştırmaya devam etmelisiniz. Sonrasında yumurta ve şekeri iyice karıştırana dek çırpmalısınız. Çikolatalı karışıma çırpılmış yumurta eklemeniz gerekir. Yine çırpmaya devam ederek karışımı hazır etmiş olursunuz. Sufleyi kaplarını önce yağlayıp sonrasında karışımı eşit şekilde dökebilirsiniz. Ortalama sekiz dakika kadar pişen tatlınızın üzerine dilerseniz pudra şekeri de dökerek deneyebilirsiniz.

Yenilik Sevenlere: Beyaz Çikolata Topları

Yaz aylarında küçük bir tatlı kaçamağı tüm gününüzü kurtarmaya yetebilir. Kendinizi çok daha enerjik ve mutlu hissedebilirsiniz. Tatlı tercihlerinde yenilikten yanaysanız ve farklı lezzetleri seviyorsanız beyaz çikolata topları tam size göre. Beyaz çikolata severleri mutlu edecek bu tarif, kahvelerinize eşlik edecek özel bir tarif. Malzemeleri de kolayca temin edebilirsiniz.

  • 200 ml krema,
  • 100 gram beyaz çikolata,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir su bardağı süt tozu,
  • Üç buçuk su bardağı Hindistan cevizi,
  • Yarım su bardağı pudra şekeri sizin için yeterli olacaktır.

Kremanızı buzdolabında beklettikten sonra derin bir kâseye almalısınız. Üzerine tarifte verildiği kadar pudra şekeri eklemelisiniz. İyice çırptıktan sonra süt tozunu, Hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı da iki saat kadar buzdolabında bekletmeniz yeterli olacaktır. Sevilerek tüketilen Madlen beyaz çikolatalarını benmari usulü eritebilirsiniz. Karışım içerisine beyaz çikolatayı da ekleyebilirsiniz. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlamalısınız. Böylece elde ettiğiniz şekilli karışımı Hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Küçük kâğıt kalıplara koyduğunuz beyaz çikolata topları bir saat kadar buzdolabında dinlenmelidir. Sonrasında servis edebilir, kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Tatlı Severlerin Favorisi: Çikolatalı Ganaj

Pasta yapımında kullanılan, tatlı olarak da tüketilen çikolatalı ganaj, yaz aylarında da sık tercih edilenlerden birisi. Tarifini hazırlamaksa sandığınızdan çok daha kolay. Kremayı sos tenceresine aldıktan sonra ocağınızın altını açmalısınız. Kısık ateşte kremayı ısıttıktan sonra içerisinde çikolataları ekleyebilirsiniz. Sevilerek yenilen Trüf çikolata çeşitlerini kullanabilirsiniz. Eriyene kadar karıştırdıktan sonra homojen bir kıvam elde etmelisiniz. Sonrasında da hazırladığınız karışımı kâseye alıp bir süre buzdolabında bekletmelisiniz. Hem tatlılarda kullanabileceğiniz hem de tatlı olarak tercih edebileceğiniz bu tarifi dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Browniden Farksız Bir Lezzet: Çikolatalı Islak Kek

Yaz aylarında dondurmanın yanında en çok sevilen tatlılardan birisi çikolatalı ıslak kek. Çikolatalı ıslak kek severler de hem dışarıda hem de evlerinde sıklıkla tüketiyor. Sizler de evinizde bu lezzeti hazırlayabilir kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İlk olarak yapmanız gereken yumurta ve şekeri köpürene kadar karıştırmak. İşin sırrının burada olduğunu unutmamalı, sabırla çırpmalısınız. Sonrasında süt, sıvı yağ, vanilya ve kakao eklemelisiniz. Karışımın üzerine un ve kabartma tozunu da eklemelisiniz. Ancak kabartma tozunu en sonda eklediğinizden emin olmalısınız. Böylece tatlınızın tadını kesmemiş olursunuz.

Hazırladığınız karışımı önceden ısıtılmış fırına koyabilirsiniz. Pişmesini takip ettikten sonra henüz sıcakken dilimlere ayırmalısınız. Üzerine de soğuk türü gezdirebilirsiniz. Islattığınız kekinizi dinlenmeye alırken de çikolata sosunu hazırlamalısınız. Tatlıların olmazsa olmazı olan Bolçi çikolataları eritebilirsiniz. Dinlendirdiğiniz kekinizin üzerinde çikolata sosunu da gezdirdikten sonra tarifiniz hazır.

Pratik Bir Tatlı Arayanlar: Çikolatalı Mus

Hem çocukların hem de yetişkinlerin sevgisi çikolatalı mus. Yaz aylarında sevilerek tüketilen bu tatlı oldukça kolay bir şekilde hazırlanıyor. Toplamda üç malzeme ile şipşak bir tatlı hazırlamış oluyorsunuz. 100 ml krema, 80 gram madlen çikolata, 50ml krema sizin için yeterli olacaktır. Benmari usulü erittiğiniz çikolatanız içerisine kremanızı yavaş yavaş eklemelisiniz. Kremanızı farklı bir kapta çırpıp çikolata karışımının üzerine ilave edebilirsiniz. Yine yavaşça karıştıracağınız bu karışımı kupalara eşit bir şekilde paylaştırabilirsiniz. İşte, çikolatalı mus yapımı bu kadar kolay!

Çikolatalı Islak Kurabiye

Misafirlerin en sevdiği kurabiye çeşitlerinden biri çikolatalı ıslak kurabiye. Hazırlanması da sanılandan çok daha kolay. İlk yapmanız gereken kurabiyenizin şerbetini hazırlamak. Tencerede şeker ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakmalısınız. Kaynadıktan sonra soğuması için farklı bir kaba aktarmalısınız. Şerbet soğurken siz de kurabiyenizin hamurunu hazırlayabilirsiniz. Yoğurma kabınız içerisine yumurta, şeker ve tereyağı ekleyebilirsiniz. İyice çırpılan bu karışım içerisine kakao, vanilya, sıvı yağı, un ve kabartma tozu eklemelisiniz. Kıvam alan hamurdan ceviz kadar parçalar alabilirsiniz. Bu parçaları elinizde yuvarlayıp kolayca şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında da yarım saat kadar pişirebilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz çikolatalı ıslak kurabiye tarifleri evinizin popüler lezzetlerinden biri haline gelecek!

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Madlen Çikolata

Trüf Çikolata

 

 

Etiketler: En Sevilen Çikolatalı Ferah Yaz Tatlısı Tarifleri
Temmuz 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR