Dünyanın En Tatlı Turistik Faaliyeti: Çikolata Müzeleri

Dünyanın En Tatlı Turistik Faaliyeti: Çikolata Müzeleri

Müzeler geçmişin, tarihin kokusunu barındırır. İnsanlar müzelere gittiklerinde kendilerini şaşırtacak, farklı bir şeylerle karşılaşmak istiyorlar. Sizler de bir müzeye gitmek istediğiniz zaman geçmişten şimdiye kadar uzanan pek çok farklı kategori ile karşılaşabilirsiniz. Zamanla değişim gösteren algılara, çağın farklılığına göz atabilirsiniz. Bambaşka dünyalara yolculuk yaptığınızı hissettiren yer arasında müzelerin olduğunu düşünürsünüz. Farklı pek çok müze çeşidi olduğu gibi öne çıkanlardan biri de elbette ki çikolata müzesi. Çikolata müzeleri, çikolatanın sahip olduğu uzun geçmişi ve farklı kültürlerde şekil değiştirişini içeriyor. Binlerce yıla uzanan geçmişiyle beraber çikolata müzelerinde bambaşka temalarla karşılaşabiliyorsunuz.

Çokça sevilen, hayran kalınan çikolata müzeleri de dünyanın birçok yerinde bulunuyor. Almanya’dan Amerika’ya, Amerika’dan Türkiye’ye farklı çokça seçenek bulunuyor. İnsanlar çikolatanın gelişimini öğrenmek, çikolata ile ilgili çok daha fazla şey öğrenmek için bu müzeleri ziyaret ediyorlar. Mantar çikolata gibi çikolata çeşitlerinin tarihini öğrenebiliyorsunuz. Özellikle boş zamanlarını eğlenceli ve kaliteli bir aktive ile değerlendirmek isteyenler için eşsiz bir seçenek olarak görülüyor.

Türkiye'deki Çikolata Müzeleri

Hemen herkes tarafından sevilen, uzun bir geçmişe sahip olan çikolatalar, Türkiye’de de ilgi görüyor. Farklı damak tatlarına hitap eden birçok çikolata türü bulunuyor. Çikolataların en eğlenceli ve en lezzetli hali de müzelerde buluşuyor. Sizler de Türkiye’de bulunan çikolata müzelerini ziyaret edebilirsiniz. Kaliteli zaman geçirmek istediğiniz zaman ailecek tercih edebileceğiniz alanlardan biri olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca Türkiye’deki çikolata müzeleri haftanın hemen her günü ziyaret ediliyor. Belirli ücretler karşılığında yapılan bu ziyaretler için de ülkenin pek çok yerinden pelit çikolata müzesi gibi örnekler vermek mümkün.

İstanbul Çikolata Müzesi

İstanbul Çikolata Müzesi

Türkiye’de çikolata müzesi denildiği zaman akla gelen ilk adreslerden birisi İstanbul Çikolata Müzesi. İlgi çeken iç mimarisi ve akıllara kazınan kakao kokusuyla ilgi çekmeye devam ediyor. Esenyurt’ta bulunan bu çikolata müzesinin diğer bir ismi de Pelit Çikolata Müzesi. Şimdilerde de müze olarak ziyaretlerine açılmaya devam ediyor. Sadece çocukların değil hemen her yaştan insan hevesle ziyaret ettiği bu müze, sizleri başka dünyalara taşıyor. Kendinizi Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nda gibi hissetmeniz kaçınılmaz oluyor.

Büyük bir alan inşa edilen bu müze içerisinde çikolatadan yapılan köyler, evler bulunuyor. Hatta ünlülerin çikolatadan yapılan heykelleri, çikolata çeşmeleri ve çok daha fazlasına rastlamak mümkün. İstanbul Çikolata Müzesi nerede sorusuna da İstanbul-Esenyurt-Koza Mahallesi şeklinde cevap verilebilir. Tam konum olarak da Akbatı AVM arkasında kalıyor. Babalar günü hediyesi olarak bu muazzam aktiviteye katılabilirsiniz. Babanız ve sizin için unutulmaz bir gün olabilir.

Bursa Çikolata Müzesi

Bursa Çikolata Müzesi

Türkiye’nin en sevilen müzelerinden olan Bursa Çikolata müzesi, Bursa’nın simgesi olan yapılardan birisi. İçerisinde Bursa’nın önemli yapıları ve önemli kişileri çikolata ile canlandırılmış durumda. Ayrıca toplamda sekiz ton çikolata kullanılarak yapıldığı biliniyor. Üç bin metrekare bir alan üzerine inşa edilen bu müze, Türk milletinin en önemli simgelerini içerisinde barındırıyor. İçerisinde camilerin ve köprülerin çikolatadan yapılmış minyatürlerine de yer veriliyor. Yapımı sırasında rol alan kurucularının da çikolata konusunda eğitim almış kişilerden oluştuğu biliniyor. Bursa çikolata müzesi nerede sorusuna Bursa Nilüfer’de cevabını alabilirsiniz.

Safranbolu Çikolata Müzesi

Safranbolu Çikolata Müzesi

Türkiye’de ziyaret edilmesi gerekenler arasında yer alanlardan biri de Safranbolu Çikolata Müzesi. Batı Karadeniz’de bulunan bu müze, yıllardır ziyaretçileri tarafından ilgiyle karşılaşılıyor. Yüzde yüz çikolata çekirdekleri kullanılan çikolatalar karşınıza çıkıyor. Bu çikolataların kullanımıyla mimari eserler hazırlanmış durumda. Yıllardır müzedeki yerini alan eserler, ziyaretçileri tarafından beğeniye boğuluyor. Müze içerisinde var olan eserlerde eski Türklerin evleri, hanlar, ünlü isimler ve çok daha fazlasına yer veriliyor. Çikolatadan ev eserleri, büyük bir beğeni kazanıyor. İnsanlar, gerek aileleri gerekse arkadaşlarıyla bu müzeyi en az bir kez ziyaret ediyorlar.

Dünyadaki En Önemli Çikolata Müzeleri

Müze denildiği zaman akla bilim ve sanat geliyor. Ancak müzelerin en tatlı, en eğlenceli olanları da tüm insanlar tarafından merakla karşılanıyor. İnsanların büyük bir hevesle bu müzelere gittiklerini söylemek de mümkün. Dünya içerisinde en tatlı olan müzeler arasında da çikolata müzeleri yer alıyor. Çikolatanın tarihçesi ve benzersiz eserler bu müzelerde sergileniyor. Hatta daha önce hiçbir yerde görmediğiniz eserlerle de karşılaşabiliyorsunuz. Dünyanın farklı ülkelerinde trüf çikolata gibi özel lezzetlerle tanışmak, unutulmaz anlar yaşamak için müzeleri de tercih edebilirsiniz. Zira çikolata fabrikası İstanbul içerisinde olduğu gibi dünyanın farklı yerlerinde de bulunuyor. Büyük küçük fark etmeksizin farklı pek çok müzede ilgi çekici deneyimler yaşayabiliyorsunuz.

Köln Çikolata Müzesi

Köln Çikolata Müzesi

Dünyanın en ilgi çekici çikolata müzelerinden birisi Köln Çikolata Müzesi. Köln’de çikolatanın binlerce yıllık tarihi bu müze aracılığıyla anlatılmaya devam ediliyor. Çikolatanın en eski izlerini barındıran bir müze olduğunu söyleniyor. İçerisinde bulunan çömlek ve diğer eserlerin toplamda 2600 yıla kadar uzanan bir tarihinin olduğu aktarılıyor. Çikolatanın tarihsel yolculuğuna şahit olacağınız bir müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Oldukça büyük bir ilgi gören Köln çikolata müzesi, bir yılda 500 binden de fazla kişiye kapılarını açıyor. İçerisinde bir çikolata şelalesi bulunan müzenin ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşadığı da yapılan yorumlara arasında.

Barselona Çikolata Müzesi

Barselona Çikolata Müzesi

Çikolatanın Avrupa’ya giriş yaptığı ilk nokta, İspanya olarak biliniyor. Bu yüzden İspanya’nın çikolata tarihinde önemli bir rolü bulunuyor. Ülkenin sanayileşmeye adım atmasında da çikolatanın etkisinin olduğunu söylemek mümkün. Çikolata severlere pek çok tarihsel iz sunan bu müzede icat edilen ilk çikolata müzesi de gösteriyor. Kentte bulunan manastırda ziyaretçilerine açılan Barselona Çikolata Müzesi, çikolata için önemli olan isimlerin heykellerini de barındırıyor. Bu konuda geniş bir koleksiyona yer verildiğini de görebilirsiniz. Çikolata tutkunlarının muhakkak görmesi gereken yerlerden biri olduğu söyleniyor.

Hershey'in Çikolata Dünyası

Hershey Çikolata Müzesi

Gerçek çikolata tutkunları tarafından bilinen müze, Hershey Çikolata Müzesidir. Bu güne kadar ziyaret edebileceğiniz en tatlı müzelerden biri olduğunu söylemek de mümkün. İçerisinde Hershey markasının girişimcisi olan Milton Hershey’in hayatı konu ediniliyor. Buna ek olarak müze içerisinde çikolata laboratuvarı da bulunuyor. Bu sayede sizler de çikolata atölyelerine katılarak çikolata yapabiliyorsunuz. Kendi çikolatanızı yapabileceğiniz bu müzede çocuklar için de muazzam alternatifler bulunuyor. Müzede tarihi pek çok bilgi edinirken muazzam çikolataların, çikolatalı içeceklerin de tadına bakabilirsiniz.

Les Secrets Du Chocolat Müzesi, Fransa 

Fransa Çikolata Müzesi

Çikolata hakkında merak ettiğiniz her şeye, Les Secrets Du Chocolat Müzesi’nde erişebilirsiniz. Çikolatanın sırlarını barındıran bu müze, Fransa’nın kuzeydoğunda yer alıyor. Gezilip görülmesi gerekenler listesinde yer alan bu müzede, kakao çekirdeklerinden çikolataya kadar uzanan yolculuktan söz ediliyor. Çikolatanın yapılış aşamalarını detaylı olarak öğrenebiliyorsunuz. Farklı birçok eserle karşılaşacağınız müzede tadım testi yapabilmeniz de mümkün. Çikolata sanatçılarının yaptığı çalışmaları inceleyebileceğiniz gibi kafesini ve hediye dükkânını da ziyaret edebilirsiniz. Ebeveynlerin çocuklarını kaydettirebileceği bir atölyeleri dahi mevcut. Güzel bir çikolata yolculuğuna çıkmak için denenmesi gereken bir aktivite olduğu da söylenebilir.

Ganong Çikolata Müzesi, Kanada

Kanada Çikolata Müzesi

Çikolataya meraklı olan herkesin gelip görmesi gereken müzelerden biri Ganong Çikolata Müzesi. Doğu Kanada Bölgesinde bulunan Ganong Çikolata Müzesi, çikolatayı daha yakından tanımanızı sağlıyor. Dünya tarihinin en eski çikolata şirketlerinin hikâyesine yer veriliyor. Ambalajlı üretilen ilk çikolatanın hikâyesi konu ediniliyor. Ganong şirketine ait bu yolculuğa, müzede bulunan eserler de eşlik ediyor. İncelediğiniz zaman kalpli kutulardaki ilk çikolataları da görebiliyorsunuz. Bunlara ek olarak Ganong Çikolata Müzesi içerisinde el yapımı çikolataların yapışını izleyebilirsiniz. Müze içerisinde bazı oyunlar da düzenleniyor. Çikolata yapılan oyunlara dilerseniz sizler de katılabiliyorsunuz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Beyoğlu Çikolatası

Bebek Çikolatası

Madlen Çikolata

 

 

Etiketler: Dünyanın En Tatlı Turistik Faaliyeti: Çikolata Müzeleri
Temmuz 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR