Diyet Kaçamağı için Birebir: Bitter Çikolata

Diyet Kaçamağı için Birebir: Bitter Çikolata

Sağlığının kıymetini bilenler, sağlıklı bir bedene kavuşmak isteyenler dengeli ve sağlık beslenme rutinlerine uyum sağlarlar. Sağlıklı beslenme ve diyet denildiği zaman da akla hep sınırlar, yasaklar gelir. Oysa kişi beslenme düzenini oluşturan faktörler tamamen yasaklara bağlı değildir. Kişi beslenme düzenini oturtmaya çalışırken tatlı krizlerini de anlayışla karşılamalıdır. Yani canınız tatlı yemek istediğinizde kendinize kızmak yerine sağlıklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Özellikle kadınların regl dönemlerinde tatlı krizlerinin olmaması bir mucizedir. Bu gibi zamanlarda, kendinizi ödüllendirebilir, tatlı isteğinizi sağlıklı bir şekilde karşılayabilirsiniz. Bunun için de en doğru yöntemlerden biri elbette ki bitter çikolatadır.

Kakao oranı yüksek bir içeriğe sahip olan bitter çikolata, şeker içermeyen seçenekleriyle diyet yapanların ilk tercihlerindendir. İçerisinde barındırdığı faydalar sayesinde pek çok kişinin de severek tükettiğini söylemek mümkün. Sağlıklı olmasının yanı sıra tadıyla da kalpleri fetheden bitter çikolata damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır. Bitter çikolata severlerin kahve molalarını lezzetli bir eşlikçiyle bütünleştirmesi de keyifli olacaktır. Severek tüketeceğiniz bu çikolatayı dilerseniz farklı türler ve içeriklerle de bulabilirsiniz. Bolçi çikolataları yıllardır onlarca çeşitle karşınıza çıkarken sağlıklı beslenmek isteyenler için de muazzam bir alternatiftir. Diyetinizi bozmanıza gerek kalmadan tatlı krizlerinizi yatıştırmanızı sağlar. İçeriğinde bulunan kaliteli ürünlerle bitter çikolatanın en iyi hali ile tanışabilir, kakaonun vücudunuz için olan faydalarından yararlanabilirsiniz.

Bitter Çikolata Malzemeleri Nelerdir?

Bir çikolata türevi olarak bilinen bitter çikolatanın içerisinde diğer çikolatalardan farklı olarak yüksek oranda kakao var. Bunun yanında kakao yağı, diğer çikolatalara göre daha azdır. İçerisinde hiç şeker barındırmıyor. Kakao oranının yüksek olması, şekersiz bir çikolata olması da sağlıklı bir çikolata olmasının temel nedeni olarak gösterilebilir. Araştırmacılara göre bitter çikolata yenmek, beyin dalgalarının sıklığını değiştirebilmektedir. Ayrıca hafızanın iyileştirilmesi, stresin azalması gibi daha pek çok artısının da olduğu görülür. Uzmanların önerilerine göre de tüketilmesi gereken tatlı türlerinden biri bitter çikolatadır. Buna bağlı olarak da bitter çikolata nasıl yapılır şeklinde sorular soruluyor.

Üretim yelpazesi oldukça geniş olan bitter çikolatalar acı çikolata olarak da isimlendiriliyor. Bolçi yıllara dayanan tecrübesiyle en sevilen bitter çikolata seçenekleriyle bir araya gelmenizi sağlıyor. Bolu çikolatası çeşitleri içerisinde de bitter çikolata severleri mutlu edecek lezzetler bulunuyor. Bolçi çikolata yapımında kullandığı sırları sağlık ve mutluluk kavramlarıyla birleştirerek sizlere sunuyor.

Evinizde bitter çikolata yapmak istediğiniz zaman da ihtiyacınız olan malzemeler oldukça az. Yumurta, toz şeker, un, kakao, vanilya ve margarinle çikolatanızı hazırlayabilirsiniz. Toz şeker ilavesi eklemek istemeyenler için de doğal tatlandırıcıların kullanılması öneriliyor.

Bitter çikolatanın yapımı sırasında bazı püf noktaların olduğunu da söylemek gerekir. Kıvamının tutturulması için sadece margarinin değil yumurtaların da oda sıcaklığında olması önemli. Diğer yandan margarinin yarısı eridiği zaman, ocağının altının kapatılıp diğer yarısının da kendisi ısısıyla erimesi gerekiyor. Bu önemli detaylara dikkat ettiğiniz takdirde, lezzetli bir ev yapımı çikolata elde edebilirsiniz.

Bitter Çikolata Diyet Yapanlar için Neden Bir Çözüm?

Sağlıklı beslenmek ve fazla kilolarını vermek isteyenlerin dostu bitter çikolata. Diyet yapan hemen herkesin evinde bitter çikolata olduğunu görmek de mümkün. Çünkü sağlıklı tatlı tüketimi için öne çıkan seçeneklerden biri. Diğer yandan bitter çikolatanın yağ yaktırma özelliği bulunuyor. Özellikle kararında tüketilmesi, kişinin sağlıklı tercihler yapmasında önemli bir artı olarak görülüyor. Kişinin tokluk hissinin artmasını sağlıyor. Böylece sağlıksız besinleri tercih etme zorunluluğundan da kurtulmuş olursunuz. Detaylı araştırma yaptığınız zaman diyet listelerinde bitter çikolataların önemli bir yerinin olduğunu da anlayabilirsiniz.

Yaptığınız diyetin kalıcı olması için sürdürülebilirlik bir hayli önemli. Kişinin olması gerekeni kendi doğalı haline getirmesi de gerekli olanlar arasında yer alıyor. Yaşam tarzınıza sağlıklı eklemeler yaparak daha uzun süreli şekilde diyete devam edebilirsiniz. Bitter çikolata da bu tarz isteklerin gerçeğe dönüşmesinde önemli bir katkı sağlıyor. Çikolata yemeği çok seven biriyseniz o zaman tamamen kesmek yerine sağlıklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Zira bitter çikolata ne zaman yenmeli sorusuna da sıkça diyet zamanları cevabı veriliyor. Abartısız, kararında olacak şekilde tüketildiği zaman vücudun yağ yakmasına pozitif yönde katkısının olduğu biliniyor. Kendi vücudunuzun isteklerine ve alışkanlarınıza göre, diyet sürecinizi daha sağlıklı şekilde devam ettirebilmenizi sağlıyor.

Porsiyon kontrolüne dikkat edilecek şekilde bitter çikolata tüketebilirsiniz. Pek çok faydasının olduğu bilinen bu çikolata türü ile diyetinizi çok daha etkili şekilde devam ettirmiş olursunuz. Diğer yandan aşırıya kaçmadığınız zaman keyfinizi yerine getirecektir. Kendinizi daha mutlu ve enerjik hissetmenizde de etkisinin olacağı şüphesiz. 

Diyetteyken Bitter Çikolata Ne Kadar Yenmeli?

Sağlıklı beslenmek istediğiniz zaman dikkat etmeniz gerekenlerden birisi porsiyon kontrolü. Çünkü diyet yaparken asıl amaç kalori açığı oluşturmak. Böylece vücudunuz için gereksiz olan kaloriyi almamış olursunuz. Kilo vermeye çalışan biriyseniz ve canınız tatlı çekiyorsa bu zamanları bitter çikolata ile de değerlendirebilirsiniz. Ara öğünlerinizde bitter çikolata iyi bir seçenek olacaktır. Ancak diyette bitter çikolata ne kadar yenmeli sorusuna da doğru bir cevap bulmak gerekiyor. Ara öğünlerinizde bir paket çikolata yemenin sağlıklı bir şey olmadığı da unutulmaması gerekenlerden birisi. Genellikle kahvenin yanında bir iki dilim olarak tüketilen bitter çikolata haftada üç dört kare olacak şekilde tüketilmelidir. Ayrıca diyette olan kişinin her gün bitter çikolata tüketmesi doğru bir davranış değildir. Bitter çikolata zararları da bu noktada meydana geliyor.

Diyabet hastalarının bitter çikolata tüketmek istedikleri zamanlarda dikkat etmeleri gerekenler de bulunur. Daha çok kakao oranı fazla şeker oranı az bitter çikolataların tercih edilmesi daha doğru. Bu şekilde günde en fazla iki ya da üç kare olacak şekilde tüketilmesinde bir sakınca görülmüyor. İnsülin direnci olan kişilerinse diyetisyenlerinden onay alarak tüketmesi gerekiyor.

Bitter Çikolatanın Faydaları

Pek çok kişinin severek tükettiği bitter çikolata sağlık açısından da onay alan besinlerden biri. Kişi bitter çikolata tükettiği zaman vücudunda bazı hormonların salınımı uyarılıyor. Bu sayede bitter çikolata yediğinizde mutlu olduğunuzu hissedersiniz. Diyet yaparken önemli olan noktalardan biri de tüketilen gıdaların lifli olmasıdır. Çünkü lifli olan gıdaların bağırsakta emilimi daha uzun sürüyor. Bitter çikolata faydaları içerisinde diğer çikolata türlerine göre daha lifli bir tercihte bulunmanız yer alıyor.

Bitter çikolata diyette tüketildiği zaman yağ yakmaya yardımcı olan besinlerdendir. Aynı zamanda çikolatanın içeriğinde bulunan maddeler, kas hücrelerinin uyarılmasını sağlar. Diyetinizi sağlıklı ve hareketli bir yaşamla bütünleştirdiğinizde hızlıca kilo verebilirsiniz. Bitter çikolata tüketerek kan şekerinizi dengeleyebilir, tansiyonunuzu da düşürebilirsiniz. Diğer yandan iyi bir kalori oranına sahip olması da tüketilmesini problem olmaktan çıkarır.

Bitter Çikolata Kalori Değerleri

Diyette ara öğün olarak tercih etmek istediğiniz bitter çikolatanın ortalama kalorisi, 25 kalori olarak karşınıza çıkar. Yani bir kare bitter çikolata yediğiniz zaman 25 kalori almış olursunuz. Genel olarak önerilen oransa iki bitter çikolata karesi olacak şekildedir. Buna göre bitter çikolata kaç kalori sorusu da karşınıza çokça çıkmış olabilir. Sizler, toplamda bir ara öğünde 50 kalori almış olursunuz. Verilen bu oransa diğer tatlılara ve ara öğün seçeneklerine göre oldukça makul. Hem kalori açığı oluşturarak hem de sevdiğiniz bir şeyleri tüketerek diyetinizi zenginleştirebilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

Bolu Çikolatası

 

 

Etiketler: Diyet Kaçamağı için Birebir: Bitter Çikolata
Temmuz 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR